inhoud    kalender    koncertberichten    O-H W S    infoshop    initiatie EA    Indonesie    Over the Edges    lentepad    kolofon

 

Logos in mei op lentepad

 

Time-festival 2000:

Op maandag 1 mei gaat een uniek integratiefeest door in het Intercultureel Centrum van de Kraankinderstraat te Gent. De oude hal van de elektriciteitscentrale is nu deel van het centrum dat zopas zijn vijfjarig bestaan heeft gevierd. Op de dag van de arbeid zullen dit jaar buurtbewoners elkaar ontmoeten, gewapend met elk twee foto's: één van de buitenkant van hun huis en één van de binnenzijde. Ook twee objekten worden meegebracht. Eén objekt dat nauw aan het hart ligt en één voorwerp dat wel veel gebruikt wordt, doch een meer neutrale waarde heeft. Aan de hand van die foto's en objekten zullen de buurtbewoners, vaak afkomstig uit totaal verschillende kulturen en sociale milieus, elkaar benaderen en stapje voor stapje beter leren kennen, om vervolgens aan de hand van filmfragmenten en dia's elkaar vijf minuten durende verhalen over hun leven te vertellen. Logos zal samen met andere musici voor een muzikale omlijsting van het gebeuren zorgen. Dit bijzondere event dat door o.a. Prof. Nezha Haffou gekoördineerd wordt, is voor eenieder gratis toegankelijk en vangt aan om 14u. Na afloop, ca. 18u, wordt ook nog een konferentie gehouden over multikultureel samenleven. Hier worden onderzoeks-resultaten van medewerkers van Prof. Dr. Rik Pinxten van de Universiteit Gent naar voor gebracht.

Alumni-vereniging Universiteit Gent:

Op zaterdag 6 mei treffen de afgestudeerden van de Universiteit Gent elkaar in de Aula in de Volderstraat. Ook hier is Logos van de partij. Godfried-Willem Raes en Moniek Darge brengen er capita selecta uit "A Book of Moves" en "Songbook" en dit in de loop van de namiddag in het peristilium van de Aula…ondertussen overbekend door Fabres hammenzuilen.

Over the Edges Chantoir Thierry De Cordier

Op zondag 14 mei zijn studenten van de Experimentele Muziekklas van Godfried-Willem Raes aan het werk te zien en vooral te horen op het St.-Baafsplein te Gent in de Chantoir, prototype van een Berghut van Thierry De Cordier. Dit van 15 tot 17u… allen daarheen!