inhoud    kalender    koncertberichten    O-H W S    infoshop    initiatie EA    Indonesie    Over the Edges    lentepad    kolofon

 

Koncertkalender
mei 2000

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

DINSDAG 9 MEI 2000 om 20u

ONE-OFF


Twee erg aktieve jonge musici, één van eigen bodem, de andere uit Duitsland, allebei geboeid door de muziek van hun tijd: Guy Vandromme en Tobias Liebezeit brengen werken voor piano en slagwerk van Morton Feldman, Christian Wolff, Frederic D'Haene en Jürg Frey, stuk voor stuk komponisten die zich kenmerken door een zekere broosheid.

 

 

DONDERDAG 18 MEI 2000 om 20u

CHAMP D'ACTION


In de vroege jaren '70 schreef Dick Raaijmakers een opzienbarend strijkkwartet. Opgezet als leerstuk om studenten via een elektro-akoestische kompositie te konfronteren met de problematiek van het samenspel, is het een hoogtepunt geworden in de kwartetliteratuur van de 20ste eeuw. Het 'elektries kwartet' werd een typevoorbeeld van sociaal-politieke muziek en van het organisch integreren van techniek en instrumentatie.

 

 

MAANDAG 22 MEI 2000 om 20u

MICHELE MARELLI


De jonge Italiaanse klarinetvirtuoos Michele Marelli is een regelmatige gast op Karlheinz Stockhausen's zomerkursussen waar hij rechtstreeks samenwerkt met de Duitse komponist. Dit programma heeft als kern twee werken van Stockhausen, met daar rond twee oudere werken van Pierre Boulez en Peter Maxwell Davies en twee nieuwe werken van de jonge komponisten Alberto Colla en Kimij Zoraeq.

 

 

VRIJDAG 26 MEI 2000 om 20u

CARRÉ ... met slagroom


De blokfluitisten Karin Gutsche, Marleen Vertommen, Tomma Wessel en Ines Rasbach delen een gemeenschappelijke interesse voor hedendaagse muziek. Daarom beslisten zij in 1994 om samen een blokfluitkwartet te vormen dat zich uitsluitend zou bezig houden met deze grote brok boeiende literatuur. Alle denkbare kombinaties, gaande van sopranino- tot basblokfluiten, worden ingezet. Het klankresultaat is zonder meer verbazend en inventief! Zij worden voor dit koncert bijgestaan door slagwerker Michael Weilacher.