Yes, these are the concerts you might have missed...

Logos crew in 2016: dr.Laura Maes, Xavier Verhelst, Kristof Lauwers, Mattias Parent, Dominica Eyckmans, Emilie De Vlam, Peter Van Lancker, Kati Couck, Kurt Van de Velde, Lara Van Wynsberghe, Matthias Streulens.

Directors: dr.Godfried-Willem Raes (president), Prof.dr.Jean Paul Van Bendegem, Moniek Darge, dr.Luk Vaes, Machteld Vandenabeele

Logos Robotorkest

Dinsdag 19 januari 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Spetterend!

Op het eerste toonmoment van 2016 brengt het robotorkest nieuw werk van Kris De Baerdemacker, Barbara Buchowiec en Godfried-Willem Raes. De Baerdemacker toetst de grenzen van de automaten af met een spervuur aan noten. Het klankkleurspel met de verschillende orgels mondt uit in een wervelende solo van de player piano doorspekt met spitante percussie. Het nieuw werk van Barbara Buchowiec voor 12 muziekautomaten is gebaseerd op permutaties van een 12-tonen matrix. In deze kompositie is onze Rodo robot nog eens te horen. Lauwers brengt nieuw werk voor de allerkleinste robots en Raes presenteert een nieuwe NaMuDa studie waarin de verbinding tussen lichamelijke en muzikale beweging voorop staat. Ten slotte brengen we in deze voorstelling als hommage ook werk van de recent overleden komponisten Pierre Boulez, Gilberto Mendes en Luc Brewaeys.
Medewerkers: Dominica Eyckmans, Emilie De Vlam, Xavier Verhelst, Lara Van Wynsberghe (orkestratie), Mattias Parent (licht) en Kristof Lauwers (techniek), o.l.v. Godfried-Willem Raes

2016_01_19
meer informatie over het robotorkest
Een fotoalbum rond deze Logos produktie.

Nico Couck

Donderdag 28 januari 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Neither the soloist, nor the antagonist

DIT KONCERT IS WEGENS ZIEKTE TOT NADER TE BEPALEN DATUM UITGESTELD

In het programma 'Neither the soloist, nor the antagonist' brengt gitarist Nico Couck recent werk van Peter Ablinger, Brigitta Muntendorf, Dan Tramte en Mauricio Pauly.
Het werk van Peter Ablinger (?1959) exploreert de verschillen tussen realiteit en onze perceptie van die realiteit. In '1-127' (2002) voor elektrische gitaar en CD konfronteert Ablinger onze indeling van klanken in toonladders met de komplexe akoestische werkelijkheid van elk moment. In elk van de 95 stukken die saen de kompositie '1-127' vormen, worden die 2 realiteiten met elkaar gekonfronteerd en worden toonladder en 'lawaai' systematisch afgewisseld.
Brigitta Muntendorf (?1982) kombineert in 'Public Privacy #4: Leap in the dark (2015)' elektrische gitaar, band en video. De serie Public Privacy exploreert de dialektiek tussen het private en het publieke die nergens meer aanwezig is dan in de sociale media. De eerste drie delen van de serie behandelen het fenomeen waarbij de private Youtube-woonkamer omgevormd wordt tot een openbaar podium. In het vierde deel wordt beeldmateriaal gebruikt van het bezoek van de komponiste aan een try-out van het werk door Nico Couck in Gent. De reis van Keulen naar Gent, de ontmoeting met de uitvoerder, de ori?ntatie in een vreemde stad vormen de onzichtbare procedures in een kompositieproces. In deze kompositie worden die onderliggende procedures bloot gelegd en wordt de individuele perceptie van die procedures verbonden met Youtube fragmenten ui verschillende horror films van de jaren 70 en 80.
Dan Tramte (?1985) is gefascineerd door de manier waarop mobiele apparaten onze blik op de werkelijkheid be?nvloeden. Dit digitaal universum wordt steeds meer onze werkelijkheid. In 'degradative interference' (2014) gebruikt Tramte dit uitgangspunt om een taal te kre?ren die aanleunt bij de internet kultuur van vandaag. In deze kompositie voor table-top elektrische gitaar, video, pedalen en objekten werd al het bronmateriaal opgenomen met een smartphone. Dit bronmateriaal wordt in een ander kader weergegeven. Zo worden opnames bijvoorbeeld afgespeeld via de pick-up elementen van de gitaar.

Nico Couck behaalde in 2013 zijn masterdiploma gitaar met grootste onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Aan datzelfde conservatorium doceert Couck momenteel gitaar. Hij is tevens als doctorandus verbonden aan het Orpheus Instituut in Gent. Hij won verschillende prijzen, o.a. Radio Klara Festivl, Laboratorium III (ChampdAction), en de Internationel Lions Music Competition. In 2012 werd hij met zijn produktie stompbox.guitar genomineerd voor de Logos Foundation Award. In 2014 ontving hij de Kranichsteiner Stipendienpreise for interpretation van the Internationales Musikinstitut Darmstadt. Als uitvoerder focust Couck op hedendaagse muziek. Couck kreeerde werken van o.a. Clemens Gadenstaetter, Johannes Kreidler, Phil Niblock, Stefan Prins, Simon Steen-Andersen en Serge Verstockt. Als gitarist is hij verbonden aan ChampdAction en Nadar Ensemble.

2016_01_19

Musica Futurista

10 februari

JH Jakkedoe, Desselgem

Samen met MATRIX organiseert Logos 'Musica Futurista', een workshop rond futuristische muziek en experimentele instrumenten. De ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door komponisten zoals Luigi Russolo, Michael Waisvisz, Godfried-Willem Raes en Mark Applebaum vormen het uitgangspunt van de workshop. 'Musica Futurista' kombineert muziek en techniek. Bouw een eigen instrument, verken de muzikale mogelijkheden en kom meer te weten over de historische en esthetische achtergrond. In deze workshop staat experiment centraal. De bouwplannen van de gekozen instrumenten laten immers heel wat ruimte voor variatie en eigen inbreng.

Educational

11 februari 14u-17u

Logos Tetraeder

Godfried-Willem Raes demonstreert het hele door hem gebouwde robot orkest en geeft uitvoerige toelichtingen bij de achterliggende filosofie en de onderliggende technologie. Daarbij worden ook resultaten uit zijn onderzoek naar historische uitvoeringspraktijk getoond: de voorbereiding van de automaten versie van Kurt Weill's Dreigroschenoper, Igor Strawinsky's Les Noces en het Ballet Mechanique van Georges Antheil. Enkele korte citaten worden ook gespeeld. Een voorstelling gebracht op vraag van het Orpheus Instituut.

Musica Futurista

16 februari 2016

JH De Moeve, Lier

Samen met MATRIX organiseert Logos 'Musica Futurista', een workshop rond futuristische muziek en experimentele instrumenten. De ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door componisten zoals Luigi Russolo, Michael Waisvisz en Mark Applebaum vormen het uitgangspunt van de workshop. 'Musica Futurista' combineert muziek en techniek. Bouw een eigen instrument, verken de muzikale mogelijkheden en kom meer te weten over de historische en esthetische achtergrond. In deze workshop staat experiment centraal. De bouwplannen van de gekozen instrumenten laten immers heel wat ruimte voor variatie en eigen inbreng.

Logos Robotorkest

Donderdag 18 februari 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Oorsprong

De skulptuur van Marijs Boulogne & Laura Verlinden, een berg roze garen gehaakt tot een reusachtige vulva, fungeert in deze voorstelling zowel als dekor als als rekwisiet.
Met een knipoog naar L'Origine du Monde - een schilderij van de Fransman Gustave Courbet - treden de performers in dialoog met de skulptuur en het Logos robotorkest.
Op het programma staan onder andere Vrouwenkwartet van Godfried-Willem Raes uit 1991. Een voorstelling geheel gedragen door vrouwen rond een bij uitstek vrouwelijk onderwerp!
Medewerkers: Dominica Eyckmans, Emilie De Vlam, Marijs Boulogne (performance), Marijs Boulogne en Laura Verlinden (skulptuur), Lara Van Wynsberghe (orkestratie), Mattias Parent (licht) en Kristof Lauwers (techniek), o.l.v. Godfried-Willem Raes

2016_02_18
meer informatie over het robotorkest
Fotoalbum van deze performance avond bij Stichting Logos

Educational

20 februari 2016 16u-18u

Logos Tetraeder

Godfried-Willem Raes en Lara Van Wynsberghe demonstreren het hele door Raes gebouwde robot orkest. Met uitvoerige toelichtingen bij de achterliggende filosofie en de onderliggende technologie. Daarbij worden ook resultaten uit ons onderzoek naar historische uitvoeringspraktijk getoond. Een voorstelling gebracht op vraag van Vizit.

Musica Futurista

20 februari 2016

JOC, Ieper

Samen met MATRIX organiseert Logos 'Musica Futurista', een workshop rond futuristische muziek en experimentele instrumenten. De ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door componisten zoals Luigi Russolo, Michael Waisvisz en Mark Applebaum vormen het uitgangspunt van de workshop. 'Musica Futurista' kombineert muziek en techniek. Bouw een eigen instrument, verken de muzikale mogelijkheden en kom meer te weten over de historische en estetische achtergrond. In deze workshop staat experiment centraal. De bouwplannen van de gekozen instrumenten laten immers heel wat ruimte voor variatie en eigen inbreng.

Schreck ensemble

Donderdag 25 februari 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

bassboxen (Hans van Koolwijk) en Igor Urruchi

Het Nederlandse Schreck Ensemble combineert sinds 1989 instrumentale en elektro-akoestische muziek met improvisaties. In deze voorstelling nemen de bassboxen, klankskulpturen van Hans van Koolwijk, een prominente rol in. In deze bassboxen worden bamboefluiten door de beweging van een basluidspreker tot klinken gebracht. De subtiele, verfijnde klanken van de bassboxen smelten samen met de diepe klanken van Igor Urruchi's basklarinet. Op het programma staan o.a. een kompositie van Bart Spaan en een kreatie van Hans van Eck.

De Spaanse basklarinettist Igor Urruchi studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Madrid bij Justo Sanz. Vervolgens behaalde hij bij Henry Bok zijn master-basklarinet cum laude aan de Codarts Hogeschool voor de Kunst te Rotterdam. Hij volgde masterclasses bij o.a. Guy Deplus, Jose Luis Estellas, Miguel Espejo, Matthias Mueller en Jan Guns.


2016_02_18

Soundscaping Expedition

15 februari - 3 maart 2016

Uttar Pradesh , Radjastan

Na haar expeditie naar Tamil Nadu en Karnataku en haar expeditie naar Ladakh, belooft Moniek Darge ook nu weer wonderbaarlijke klankopnames mee te brengen. Deze worden dan in de studio bij Stichting Logos verwerkt tot performances en CD-soundscape produkties.

Educational

1 maart 2016 15u-16u

Logos Tetraeder

Godfried-Willem Raes en Kristof Lauwers demonstreren het hele door Raes gebouwde robot orkest. Met uitvoerige toelichtingen bij de achterliggende filosofie en de onderliggende technologie. Godfried-Willem Raes gaat daarbij ook dieper in op de intussen lange geschiedenis van Logos als uniek produktiecentrum voor nieuwe muziek. Een voorstelling gebracht op vraag van Vizit.

SUONO MOBILE

Dinsdag 8 maart 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Christian Kemper & Eduardo Spinelli

Ensemble SUONO MOBILE brengt met '101 - a bout de...' een vrij programma dat de grenzen van de hobo en klarinet aftoetst. In deze muziek komen alle schakeringen van geblazen klanken aan bod. Dit spektrum wordt in 2 werken aangevuld met elektronische klanken.

2016_03_24

Musica Futurista

Woensdag 16 maart 2016

Het Bos, Antwerpen

Samen met MATRIX organiseert Logos 'Musica Futurista', een workshop rond futuristische muziek en experimentele instrumenten. De ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door komponisten zoals Luigi Russolo, Dan Senn, Hugh Davies, Harry Partch, Michael Waisvisz, Godfried-Willem Raes en Mark Applebaum vormen het uitgangspunt van de workshop. 'Musica Futurista' kombineert muziek en techniek. Bouw een eigen instrument, verken de muzikale mogelijkheden en kom meer te weten over de historische en estetische achtergrond. In deze workshop staat experiment centraal. De bouwplannen van de gekozen instrumenten laten immers heel wat ruimte voor variatie en eigen inbreng.

Stereotaxie

Vrijdag 18 maart 2016

Storm op komst, De Warande, Turnhout

Stereotaxie, een auditieve installatie van Laura Maes & Kristof Lauwers (Stichting Logos), is een installatie voor 1 persoon (of een volwassene + kind). De subsonische hersengolven van de bezoeker worden gemeten en in real-time verklankt in waarneembaar geluid. Nadat het hoofd van de bezoeker wordt uitgerust met elektroden, neemt de bezoeker plaats in een volledig verduisterde stalen koker. De kabine wordt horizontaal gebracht en de bezoeker wordt omringd door de sonifikatie van zijn eigen hersengolven. Via eigen hersenaktiviteit kan de klank gestuurd en beïnvloed worden.

Speaking piano

Vrijdag 18 maart 2016

Storm op komst, De Warande, Turnhout

Dat het mogelijk is eerder welke spektraalanalyse van geluid te rekonstrueren door haar resultaten te remappen op andere geluidsvoortbrengers is al lang bekend. Het behoort tot de standaard demonstraties in elke goede kursus akoestiek. De door Godfried-Willem Raes bij Logos ontwikkelde player piano laat dit op een uiterst genuanceerde wijze ook toe. Daarvoor staan haar onbeperkte polyfonie evenals de autonome besturing van de aanslaggevoeligheid voor elke toets borg. De kompositie van Peter Ablinger past deze techniek toe om de tekst van de universele verklaring van de rechten van de mens door de piano te laten 'spreken'.

Meer informatie over onze player piano op deze webpagina:Player Piano PP2

Talking Flames

Vrijdag 18 maart 2016

Storm op komst, De Warande, Turnhout

In deze klankinstallatie wordt een elektrische vlamboog opgewekt die digitaal met een geluidssignaal wordt gemoduleerd. Ontdek deze magische, subtiele en vurige klanken!
De Talking Flames werden gebouwd en ontworpen door Godfried-Willem Raes in 1981 en worden voor deze gelegenheid aangestuurd met fluisterteksten van Katharina Smets.

Meer informatie over 'Talking Flames' op deze webpagina: Talking Flames

Stereotaxie

Zaterdag 19 maart 2016

Storm op komst, De Warande, Turnhout

Stereotaxie, een auditieve installatie van Laura Maes & Kristof Lauwers (Stichting Logos), is een installatie voor 1 persoon (of een volwassene + kind). De subsonische hersengolven van de bezoeker worden gemeten en in real-time verklankt in waarneembaar geluid. Nadat het hoofd van de bezoeker wordt uitgerust met elektroden, neemt de bezoeker plaats in een volledig verduisterde stalen koker. De kabine wordt horizontaal gebracht en de bezoeker wordt omringd door de sonifikatie van zijn eigen hersengolven. Via eigen hersenaktiviteit kan de klank gestuurd en beïnvloed worden.

Speaking piano

Zaterdag 19 maart 2016

Storm op komst, De Warande, Turnhout

Dat het mogelijk is eerder welke spektraalanalyse van geluid te rekonstrueren door haar resultaten te remappen op andere geluidsvoortbrengers is al lang bekend. Het behoort tot de standaard demonstraties in elke goede kursus akoestiek. De door Godfried-Willem Raes bij Logos ontwikkelde player piano laat dit op een uiterst genuanceerde wijze ook toe. Daarvoor staan haar onbeperkte polyfonie evenals de autonome besturing van de aanslaggevoeligheid voor elke toets borg. De kompositie van Peter Ablinger past deze techniek toe om de tekst van de universele verklaring van de rechten van de mens door de piano te laten 'spreken'.

Meer informatie over onze player piano op deze webpagina:Player Piano PP2

Talking Flames

Zaterdag 19 maart 2016

Storm op komst, De Warande, Turnhout

In deze klankinstallatie wordt een elektrische vlamboog opgewekt die digitaal met een geluidssignaal wordt gemoduleerd. Ontdek deze magische, subtiele en vurige klanken!
De Talking Flames werden gebouwd en ontworpen door Godfried-Willem Raes in 1981 en worden voor deze gelegenheid aangestuurd met fluisterteksten van Katharina Smets.

Meer informatie over 'Talking Flames' op deze webpagina: Talking Flames

Stereotaxie

Zondag 20 maart 2016

Storm op komst, De Warande, Turnhout

Stereotaxie, een auditieve installatie van Laura Maes & Kristof Lauwers (Stichting Logos), is een installatie voor 1 persoon (of een volwassene + kind). De subsonische hersengolven van de bezoeker worden gemeten en in real-time verklankt in waarneembaar geluid. Nadat het hoofd van de bezoeker wordt uitgerust met elektroden, neemt de bezoeker plaats in een volledig verduisterde stalen koker. De kabine wordt horizontaal gebracht en de bezoeker wordt omringd door de sonifikatie van zijn eigen hersengolven. Via eigen hersenaktiviteit kan de klank gestuurd en beïnvloed worden.

Speaking piano

Zondag 20 maart 2016

Storm op komst, De Warande, Turnhout

Dat het mogelijk is eerder welke spektraalanalyse van geluid te rekonstrueren door haar resultaten te remappen op andere geluidsvoortbrengers is al lang bekend. Het behoort tot de standaard demonstraties in elke goede kursus akoestiek. De door Godfried-Willem Raes bij Logos ontwikkelde player piano laat dit op een uiterst genuanceerde wijze ook toe. Daarvoor staan haar onbeperkte polyfonie evenals de autonome besturing van de aanslaggevoeligheid voor elke toets borg. De kompositie van Peter Ablinger past deze techniek toe om de tekst van de universele verklaring van de rechten van de mens door de piano te laten 'spreken'.

Meer informatie over onze player piano op deze webpagina:Player Piano PP2

Talking Flames

Zondag 20 maart 2016

Storm op komst, De Warande, Turnhout

In deze klankinstallatie wordt een elektrische vlamboog opgewekt die digitaal met een geluidssignaal wordt gemoduleerd. Ontdek deze magische, subtiele en vurige klanken!
De Talking Flames werden gebouwd en ontworpen door Godfried-Willem Raes in 1981 en worden voor deze gelegenheid aangestuurd met fluisterteksten van Katharina Smets.

Meer informatie over 'Talking Flames' op deze webpagina: Talking Flames

Musica Futurista

23 maart 2016

JH Den Eglantier, Sint-Niklaas

Samen met MATRIX organiseert Logos 'Musica Futurista', een workshop rond futuristische muziek en experimentele instrumenten. De ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door komponisten zoals Luigi Russolo, Hugh Davies, Michael Waisvisz, Godfried-Willem Raes en Mark Applebaum vormen het uitgangspunt van de workshop. 'Musica Futurista' kombineert muziek en techniek. Bouw een eigen instrument, verken de muzikale mogelijkheden en kom meer te weten over de historische en estetische achtergrond. In deze workshop staat experiment centraal. De bouwplannen van de gekozen instrumenten laten immers heel wat ruimte voor variatie en eigen inbreng.

Logos Robotorkest

Donderdag 24 maart 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Vorm

Met belangrijke bijdragen van de Amerikaanse experimentele pioniers, nieuw werk van Godfried-Willem Raes, Kristof Lauwers en een vleugje Satie. Verder, aansluitend bij het onderwerp, ook een kersverse en originele orkestratie door Xavier Verhelst van Erik Satie's 'Morceaux en forme de poire'. Op dit koncert stellen we ook onze geheel vernieuwde player piano voor, een instrument met alweer een hele reeks nieuwe mogelijkheden.
Medewerkers: Emilie De Vlam (dans), Xavier Verhelst, Lara Van Wynsberghe (orkestratie), Mattias Parent (licht) en Kristof Lauwers (techniek), o.l.v. Godfried-Willem Raes

2016_03_24

2016_03_24
meer informatie over het robotorkest
beluister of download de opnames van dit koncert

KERM label night

Woensdag 6 april 2016 - 20h00

Logos Loods, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Part Wild Horses, Mane On Both Sides (UK), Jurgen De Blonde / Kohn (B), JSCA (NL), Pauwel De Buck (B)

Het jonge Gentse label KERM is voor de 2de keer in Logos te gast. Part Wild Horses Mane on Both Sides, Kohn, JCSA en Pauwel De Buck staan garant voor een avond vol uitdagende elektronische muziek.
Britten Kelly Jayne Jones en Pascal Nichols (Part Wild Horses Mane on Both Sides) maken poetische pareltjes en losgeslagen psychedelika met fluit, percussie, elektronika, veldopnames en found footage. Recent werkte het duo intensief samen met kunstenaar Haris Epaminonda aan enkele installaties die te zien waren in o.a. Tate Modern London, MOMA, Kunsthaus Zurich en Modern Art Oxford.

2016_04_06-2
Het Nederlandse duo JSCA staat voor repetitieve machinale muziek met pulserende blokgolven, kletterende synths en vrouwelijke vokalen.

2016_04_06-3
Kohn, aka Jurgen De Blonde, verkent elektronika en musique concrete en maakt headspace voor spaceheads.

2016_04_06-1
Pauwel De Buck ten slotte hanteert tapeloops, elektronika en versleten effecten waarmee hij brute en fysieke herhaling verpersoonlijkt.

2016_04_06-4

Klein Logos Robotorkest

Zaterdag 9 april 2016

Big Bang, Hamburg


Een interaktieve, radar-bestuurde opstelling van een beperkte selektie instrumenten uit het Logos Robotorkest, voorgesteld en geanimeerd door Laura Maes. Robots van de partij zijn Korn, Toypi, Snar en Whisper. Plaats: Kampnagel, Internationales Zentrum fuer schoenere Kuenste.

Klein Logos Robotorkest

Zondag 10 april 2016

Big Bang, Hamburg


Een interaktieve, radar-bestuurde opstelling van een beperkte selektie instrumenten uit het Logos Robotorkest, voorgesteld en geanimeerd door Laura Maes. Robots van de partij zijn Korn, Toypi, Snar en Whisper. Plaats: Kampnagel, Internationales Zentrum fuer schoenere Kuenste.

klein Logos robotorkest

Maandag 11 april 2016

Big Bang, Hamburg


Een interaktieve, radar-bestuurde opstelling van een beperkte selektie instrumenten uit het Logos Robotorkest, voorgesteld en geanimeerd door Laura Maes. Robots van de partij zijn Korn, Toypi, Snar en Whisper. Plaats: Kampnagel, Internationales Zentrum fuer schoenere Kuenste.

Axel Dewulf

Dinsdag 12 april 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

perkussierecital

Masterstudent Axel Dewulf brengt hedendaags werk voor slagwerk. Daarbovenop staat ook een eigen kompositie op het programma.
Dewulf studeert slagwerk aan de School of Arts te Gent. Onder begeleiding van Wim Konink legt hij zich toe op het hedendaags repertoire. Tijdens een erasmusjaar in Muenchen volgde Dewulf les bij Raymond Curfs, paukenist van het 'Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks'.

2016_04_12

Musica Futurista

Woensdag 13 april 2016

JH Den Eglantier, Sint-Niklaas

Samen met MATRIX organiseert Logos 'Musica Futurista', een workshop rond futuristische muziek en experimentele instrumenten. De ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door komponisten zoals Luigi Russolo, Michael Waisvisz, Godfried-Willem Raes en Hugh Davies vormen het uitgangspunt van de workshop. 'Musica Futurista' kombineert muziek en techniek. Bouw een eigen instrument, verken de muzikale mogelijkheden en kom meer te weten over de historische en estetische achtergrond. In deze workshop staat experiment centraal. De bouwplannen van de gekozen instrumenten laten immers heel wat ruimte voor variatie en eigen inbreng.

Logos Robotorkest

Donderdag 21 april 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

De Passie van Chi

Een gloednieuwe robot ziet het levenslicht: Chi, geautomatiseerde orkest chimes. Op het eerste zicht wellicht een instrument dat al even onnozel lijkt als de triangel. Maar dat eerste zicht blijkt erg bedrieglijk. Laat U verrassen door zijn wonderbaarlijke geluiden die tot ver in het gebied van het ultrasone worden doorgetrokken en opnieuw voor menselijke oren vertaald. Een origineel ontwerp van Godfried-Willem Raes waarin zijn expertise inzake robotika, die inzake ultrasoontechnologie ontmoet. Beslist de meest gesofistikeerde chimes ooit gebouwd en bedacht. Vanzelfsprekend verdient een nieuwe robot ook een nieuwe namuda dans produktie, iets waarvoor we beroep doen op Dominica Eyckmans. Een koncert geheel en al rond het tema van de passie van Chi, na pasen weliswaar... Met babyborrel! Als kers op de taart staat ook nog de premiere van Fuga #4 van Godfried-Willem Raes op het programma, in een orkestratie van Lara Van Wynsberge. Een staaltje objektieve muziek, vrij van elke passie. Kernmedewerkers: Dominica Eyckmans, Xavier Verhelst, Lara Van Wynsberghe (orkestratie), Mattias Parent (licht) en Kristof Lauwers (techniek), o.l.v. Godfried-Willem Raes

2016_04_21
meer informatie over het Logos Robotorkest
bezoek ook de webpagina van deze nieuwste telg in het Logos Robotorkest

Musica Futurista

Woensdag 27 april 2016

JH Den Eglantier, Sint-Niklaas

Samen met MATRIX organiseert Logos 'Musica Futurista', een workshop rond futuristische muziek en experimentele instrumenten. De ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door komponisten zoals Luigi Russolo, Michael Waisvisz, Godfried-Willem Raes en Hugh Davies vormen het uitgangspunt van de workshop. 'Musica Futurista' kombineert muziek en techniek. Bouw een eigen instrument, verken de muzikale mogelijkheden en kom meer te weten over de historische en estetische achtergrond. In deze workshop staat experiment centraal. De bouwplannen van de gekozen instrumenten laten immers heel wat ruimte voor variatie en eigen inbreng.

Musica Futurista

Vrijdag 29 april 2016

JH T-Klub, Lokeren

Samen met MATRIX organiseert Logos 'Musica Futurista', een workshop rond futuristische muziek en experimentele instrumenten. De ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door komponisten zoals Luigi Russolo, Michael Waisvisz, Godfried-Willem Raes en Hugh Davies vormen het uitgangspunt van de workshop. 'Musica Futurista' kombineert muziek en techniek. Bouw een eigen instrument, verken de muzikale mogelijkheden en kom meer te weten over de historische en estetische achtergrond. In deze workshop staat experiment centraal. De bouwplannen van de gekozen instrumenten laten immers heel wat ruimte voor variatie en eigen inbreng.

Musica Futurista

Zondag 1 mei 2016

JH Jette

Samen met MATRIX organiseert Logos 'Musica Futurista', een workshop rond futuristische muziek en experimentele instrumenten. De ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door komponisten zoals Luigi Russolo, Michael Waisvisz, Godfried-Willem Raes en Hugh Davies vormen het uitgangspunt van de workshop. 'Musica Futurista' kombineert muziek en techniek. Bouw een eigen instrument, verken de muzikale mogelijkheden en kom meer te weten over de historische en estetische achtergrond. In deze workshop staat experiment centraal. De bouwplannen van de gekozen instrumenten laten immers heel wat ruimte voor variatie en eigen inbreng.

Wool-E Tapes label night

Dinsdag 3 mei 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT - inkom gratis

Heleen Van Haegenborgh en Frederik Leroux, Klankdal, Oneirich

Het sympathieke Gentse platenlabel Wool-E Tapes is in mei bij Logos te gast.
Toeval speelt in de muziek van Oneirich, een muzikale autodidakt uit Brugge, een grote rol. Met de komputer als enige instrument maakt Oneirich soms zeer duistere, soms quasi eterische klanklandschappen.
Glenn Dick en Sebastien Crusener vormen samen Klankdal. Met veldopnames, drones en gitaarmanipulaties kreëren ze minimale en donkere sferen. Klankdal haalt zijn inspiratie uit dagdagelijkse geluiden en beelden, de maatschappelijke leegte en de eindeloze poëzie van avant-garde, drone, geluidskulpturen en Godspeedachtige post-rock.
Een plek vol oude radio's, televisies, bandrecorders, telefoons, lampen, oscillators en versterkers komt opnieuw tot leven, enerzijds in een tentoonstelling bij Croxaphox, anderzijds in de voorstelling Kaaistraat 27 in Logos. Pianiste Heleen Van Haegenborgh en gitarist Frederik Leroux verklanken met Kaaistraat 27 de kollektie van een overleden verzamelaar en het huis dat diende als opslagplaats.

2016_05_03

Musica Futurista

4 mei 2016 : JH Den Eglantier, Sint-Niklaas

Samen met MATRIX organiseert Logos 'Musica Futurista', een workshop rond futuristische muziek en experimentele instrumenten. De ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door komponisten zoals Luigi Russolo, Michael Waisvisz, Dan Senn, Godfried-Willem Raes en Hugh Davies vormen het uitgangspunt van de workshop. 'Musica Futurista' kombineert muziek en techniek. Bouw een eigen instrument, verken de muzikale mogelijkheden en kom meer te weten over de historische en estetische achtergrond. In deze workshop staat experiment centraal. De bouwplannen van de gekozen instrumenten laten immers heel wat ruimte voor variatie en eigen inbreng.


Musica Futurista

Donderdag 5 mei 2016

JH Lokeren

Samen met MATRIX organiseert Logos 'Musica Futurista', een workshop rond futuristische muziek en experimentele instrumenten. De ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door komponisten zoals Luigi Russolo, Michael Waisvisz, Godfried-Willem Raes en Hugh Davies vormen het uitgangspunt van de workshop. 'Musica Futurista' kombineert muziek en techniek. Bouw een eigen instrument, verken de muzikale mogelijkheden en kom meer te weten over de historische en estetische achtergrond. In deze workshop staat experiment centraal. De bouwplannen van de gekozen instrumenten laten immers heel wat ruimte voor variatie en eigen inbreng.

Logos Woman: Soundscapes and performances

donderdag 12 mei 2016

Mexico

Moniek Darge en Francoise Vanhecke ondernemen een koncertreis naar Mexico waar ze hun nieuwste produkties zullen brengen tijdens het El Nicho festival, Mexico City.
- 12.05 : koncert FraMon in Ex Teresa Arte ActualMusica Futurista

Vrijdag 13 mei 2016

JH Lokeren

Samen met MATRIX organiseert Logos 'Musica Futurista', een workshop rond futuristische muziek en experimentele instrumenten. De ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door komponisten zoals Luigi Russolo, Michael Waisvisz, Godfried-Willem Raes en Hugh Davies vormen het uitgangspunt van de workshop. 'Musica Futurista' kombineert muziek en techniek. Bouw een eigen instrument, verken de muzikale mogelijkheden en kom meer te weten over de historische en estetische achtergrond. In deze workshop staat experiment centraal. De bouwplannen van de gekozen instrumenten laten immers heel wat ruimte voor variatie en eigen inbreng.

Logos Woman: Soundscapes and performances

zaterdag 14 mei 2016

Mexico

Moniek Darge en Francoise Vanhecke ondernemen een koncertreis naar Mexico waar ze hun nieuwste produkties zullen brengen tijdens het El Nicho festival, Mexico City.
Lecture performance Moniek Darge en Francoise Vanhecke in Ex Teresa Arte Actual.

Logos Robotorkest

Zondag 15 mei 2016 - 15h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Demo

Op regelmatige tijdstippen krijgen we bezoek van een groot aantal Vizit deelnemers in de muzikale rondleiding doorheen stad Gent. Bij die gelegenheid presenteren we telkens een door Godfried-Willem Raes zelf bekommentarieerd mini-koncert met het robotorkest. Een greep uit het rijke repertoire.
Medewerkers: Lara Van Wynsberghe en Godfried-Willem Raes

2016_05_15
meer informatie over het robotorkest

Logos Woman: Soundscapes and performances

zondag 15 mei 2016

Mexico

Moniek Darge en Francoise Vanhecke ondernemen een koncertreis naar Mexico waar ze hun nieuwste produkties zullen brengen tijdens het El Nicho festival, Mexico City.
Solo concert-performance Moniek Darge in Ex Teresa Arte Actual

Logos Robotorkest

Donderdag 19 mei 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Gebroed

Elke maand weer broeden we bij Logos nieuwe plannen uit voor het bijzonder wendbare robotorkest. Dit koncert is bedoeld als toonmoment voor onze nieuwste interaktieve hersenspinsels. Zo demonstreren we de mogelijkheden van de jongstgeboren kleine robots aangestuurd via bij Logos ontwikkelde mikrogolf radar sensoren. Produkties waarmee we vaak internationaal op toernee gaan, maar die bij Logos zelf eigenlijk nooit te zien en te horen waren. Zo treden Temblo, Tinti, Snar, Korn, Toypi, Temblo, Chi (nu voorzien van een heuse motorgestuurde slede) en Horny op een tot nu toe onbelichte wijze voor het voetlicht. Uiteraard zal ook werk voor het imposant grote orkest op het programma niet ontbreken: werk van Xavier Verhelst en Godfried-Willem Raes.
Medewerkers: Dominica Eyckmans, Emilie De Vlam, Xavier Verhelst, Mattias Parent (licht) en Kristof Lauwers (techniek), o.l.v. Godfried-Willem Raes

2016_05_19

2016_05_19
meer fotos van deze produktie evenals MP3 download links
meer informatie over het robotorkest

Musica Futurista

Vrijdag 20 mei 2016

JH Lokeren

Samen met MATRIX organiseert Logos 'Musica Futurista', een workshop rond futuristische muziek en experimentele instrumenten. De ideeën die sinds het begin van de vorige eeuw ontwikkeld werden door komponisten zoals Luigi Russolo, Michael Waisvisz, Godfried-Willem Raes en Hugh Davies vormen het uitgangspunt van de workshop. 'Musica Futurista' kombineert muziek en techniek. Bouw een eigen instrument, verken de muzikale mogelijkheden en kom meer te weten over de historische en estetische achtergrond. In deze workshop staat experiment centraal. De bouwplannen van de gekozen instrumenten laten immers heel wat ruimte voor variatie en eigen inbreng.

Howling Hometrainers

Vrijdag 27 mei 2016

Big bang festival, Stavanger, Norway

Tien hometrainers vormen samen een zingend ensemble. Trap mee en kreëer een fascinerend huilend geluid!
Elke hometrainer werd uitgerust met een dynamo en wekt zo een elektrische stroom op. Een luidspreker, aangesloten op de dynamo, werd gemonteerd op een PVC-buis van een specifieke lengte. Door te fietsen op verschillende snelheden kan je glissando's kreëren. Op heel specifieke snelheden ontstaat er een geweldige resonantie in de buizen.


Howling Hometrainers

Zaterdag 28 mei 2016

Big bang festival, Stavanger, Norway

Tien hometrainers vormen samen een zingend ensemble. Trap mee en kreëer een fascinerend huilend geluid!
Elke hometrainer werd uitgerust met een dynamo en wekt zo een elektrische stroom op. Een luidspreker, aangesloten op de dynamo, werd gemonteerd op een PVC-buis van een specifieke lengte. Door te fietsen op verschillende snelheden kan je glissando's kreëren. Op heel specifieke snelheden ontstaat er een geweldige resonantie in de buizen.


Logos Robotorkest

Zaterdag 28 mei 2016 - 15h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Demo

Op regelmatige tijdstippen krijgen we bezoek van een groot aantal Vizit deelnemers in de muzikale rondleiding doorheen stad Gent. Bij die gelegenheid presenteren we telkens een door Godfried-Willem Raes zelf bekommentarieerd mini-koncert met het robotorkest. Een greep uit het repertoire.
Medewerkers: Lara Van Wynsberghe, Moniek Darge en Godfried-Willem Raes

2016_05_28
meer informatie over het robotorkest

Silken Tofu label night

Vrijdag 3 juni 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

FEINE TRINKERS BEI PINKELS DAHEIM + ORPHAX

FEINE TRINKERS BEI PINKELS DAHEIM
Originally from the south of Germany, German architect Jurgen Eberhard has been living in Bremen from quite a few years now. Using his adopted hometown as a basis, he has travelled Europe extensively with his project Feine Trinkers Bei Pinkels Daheim, spreading his passion for experimenting with unusual sound sources on stages all across the continent.
Skilfully combining electronic devices with crazy handmade objects, voices, field recordings and musique concrete into very detailed and unusual soundcollages, Feine Trinkers Bei Pinkels Daheim time and time again proves to be one of the more intriguing projects in experimental music.
Silken Tofu released the 9th FTBPD album 'Die Legende vom heiligen Trinker' in 2011. A new album was just released on Zoharum Records.
www.pinkelsdaheim.com

FEINE TRINKERS BEI PINKELS DAHEIM

ORPHAX
Amsterdam based musician and trained drummer Sietse van Erve was introduced to electronic music in the early nineties. After playing around with tracker software, he eventually recorded his first music with beats and melodies in 1998, but soon lost interest in both. He started researching new sounds and new ways of working , always with an organic touch, including incorporating sounds that would be regarded by others as errors or mistakes, as life isn't without errors either. Most of his work is improvised, using a laptop and random objects (keyboards, plastic cups,...) and vocals. The result is an organic lo-fi form of drone and minimal music.
Musical influences are Eliane Radigue, Phill Niblock, Catherine Christer Hennix and Kassel Jaeger as well as folk and classical music from India and Tibet, mainly throat and overtone singing.
Orphax will be releasing a new tape entitled 'As Yet Untitled' on Silken Tofu in March/April 2016.
www.orphax.com

ORPHAX

Stereotaxie

Zaterdag 4 juni 2016

Groningen - www.denachtvankunstenwetenschap.nl

Stereotaxie, een auditieve installatie van Laura Maes & Kristof Lauwers (Stichting Logos), is een installatie voor 1 persoon (of een volwassene + kind). De subsonische hersengolven van de bezoeker worden gemeten en in real-time verklankt in waarneembaar geluid. Nadat het hoofd van de bezoeker wordt uitgerust met elektroden, neemt de bezoeker plaats in een volledig verduisterde stalen koker. De kabine wordt horizontaal gebracht en de bezoeker wordt omringd door de sonifikatie van zijn eigen hersengolven. Via eigen hersenaktiviteit kan de klank gestuurd en beïnvloed worden.
De installatie wordt gepresenteerd door Kristof Lauwers en Katie Couck.


Logos Robotorkest

Woensdag 15 juni 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Protest!

Een koncert met twee polen: enerzijds een kreet van opstand en protest tegen onze mogelijke schrapping, anderzijds de pool van de beweging. Beide hebben natuurlijk wel iets met mekaar te maken. Een protest kan immers ook tot een protestbeweging uigroeien.
Dat beweging ten grondslag ligt van alle musiceren tout-court is welhaast evident. Een robotorkest alleen zou veel van die essentiele retoriek moeten ontberen indien daar niet als een wezenlijk onderdeel het menselijk expressief bewegen bij te pas zou komen. De bij Logos onder leiding van Godfried-Willem Raes ontwikkelde technologie voor gesture-recognition maakt uitgerekend dit nu perfekt mogelijk. Voor die technologie wordt zowel van sonar als van radar systemen gebruik gemaakt, van de grond af ontwikkeld in ons eigenste laboratorium.
Medewerkers: Dominica Eyckmans, Emilie De Vlam, Xavier Verhelst, Xavier Verhelst, Moniek Darge, Mattias Parent en Kristof Lauwers (techniek), o.l.v. Godfried-Willem Raes

2016_06_15
een fotoverslag en enkele MP3 bestanden rond deze produktie
meer informatie over het robotorkest

Muziekdozententoonstelling

tijdens de Gentse Feesten 2016

in de salons van Kantl (Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde) Koningstraat 18, 9000 Gent


Moniek Darge geeft doorlopend performances met haar muziekdozen.

Logos Robotorkest

Dinsdag 19 juli 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Namuda Produktie: Haram

Een namuda dansproduktie gedragen door het unieke Logos robotorkest met Emilie de Vlam, Dominica Eyckmans, Kristof Lauwers, Lara van Wynsberghe, Xavier Verhelst, Mattias Parent onder leiding van Godfried-Willem Raes.
De rode draad rond deze produktie is het begrip haram, wat staat voor het ongeoorloofde. Het sluit aan bij het kristelijke begrip 'zonde', zo wonderbaarlijk uitgebeeld door Hieronymus Bosch. Haram zijn onder meer muziek, dans, lust, naaktheid, homoseksualiteit en ja, ook wetenschap.
In deze produktie wordt extensief gebruik gemaakt van de bij logos ontwikkelde technologie voor gesture recognition, waarvoor zowel radar- als sonartechnologie wordt gebruikt. De voorstelling, in het kader van de Gentse Feesten duurt exakt 60 minuten. De voorstelling wordt gestreamd in video en audio.

2016_07_19
meer informatie over het robotorkest fotoalbum van onze Haram produktie op 19,20 en 21 juli 2016...

Logos Robotorkest

Woensdag 20 juli 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Namuda Produktie: Haram

Een namuda dansproduktie gedragen door het unieke Logos robotorkest met Emilie de Vlam, Dominica Eyckmans, Kristof Lauwers, Lara van Wynsberghe, Xavier Verhelst, Mattias Parent onder leiding van Godfried-Willem Raes.
De rode draad rond deze produktie is het begrip haram, wat staat voor het ongeoorloofde. Het sluit aan bij het kristelijke begrip 'zonde', zo wonderbaarlijk uitgebeeld door Hieronymus Bosch. Haram zijn onder meer muziek, dans, lust, naaktheid, homoseksualiteit en ja, ook wetenschap.
In deze produktie wordt extensief gebruik gemaakt van de bij logos ontwikkelde technologie voor gesture recognition, waarvoor zowel radar- als sonartechnologie wordt gebruikt. De voorstelling, in het kader van de Gentse Feesten duurt exakt 60 minuten. De voorstelling wordt ook gestreamd in video en audio.

2016_07_20
meer informatie over het robotorkest fotoalbum van onze Haram produktie op 19,20 en 21 juli 2016...

Logos Robotorkest

Donderdag 21 juli 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Namuda Produktie: Haram

Een namuda dansproduktie gedragen door het unieke Logos robotorkest met Emilie de Vlam, Dominica Eyckmans, Kristof Lauwers, Lara van Wynsberghe, Xavier Verhelst, Mattias Parent onder leiding van Godfried-Willem Raes.
De rode draad rond deze produktie is het begrip haram, wat staat voor het ongeoorloofde. Het sluit aan bij het kristelijke begrip 'zonde', zo wonderbaarlijk uitgebeeld door Hieronymus Bosch. Haram zijn onder meer muziek, dans, lust, naaktheid, homoseksualiteit en ja, ook wetenschap.
In deze produktie wordt extensief gebruik gemaakt van de bij logos ontwikkelde technologie voor gesture recognition, waarvoor zowel radar- als sonartechnologie wordt gebruikt. De voorstelling, in het kader van de Gentse Feesten duurt exakt 60 minuten. De voorstelling wordt ook integraal gestreamd in video en audio.

2016_07_21
meer informatie over het robotorkest fotoalbum van onze Haram produktie op 19,20 en 21 juli 2016...

Elektro-akoestische ontdekkingen

Dinsdag 9 augustus 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Soundscapes from all over the world

Een koncert geheel gewijd aan een heel bijzondere wereld van de elektroakoestische muziek, die van het klankschap. Voor dit programma putten we uit internationale recente produkties o.m. gedragen door het Kye label. Muziek van Moniek Darge staat daarbij natuurlijk centraal. Het klankmateriaal bestrijkt zowat de gehele planeet aarde.
Medewerkers: Moniek Darge

2016_08_09

Logos Robotorkest

Woensdag 17 augustus 2016 - 20h00

Logos Tetraeder en Loods, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Godfried-Willem Raes

De toekomst van een verleden. Een tematisch en solistisch portretkoncert.
Op het programma: 'Counting down from -747' (1997), 'Talking Flames' met 'Festival.val' (1970), 'Ommagio a Marinetti' (1978), 'Suck and Blow' (2016), 'Fuga #6: Minimal Fugue', 'Fuga #4: 'A fugue 4 mi' (1990), (georkestreerd voor het Logos Robotorkest) 'Mirrored x, for x= Waldstein Sonate, Ludwig Van Beethoven' (2016), voor player piano.

2016_08_17
meer informatie over het robotorkest

Elektroakoestische ontdekkingen

Dinsdag 6 september 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Helden van de elektroakoestische muziek

Een koncert waarin we aandacht besteden aan de grootmeesters van de elektroakoestische muziek in het publiek domain en dat in de voor deze muziek ideale omstandigheden: met specialisatie over een groot luidsprekerorkest.

Logos Robotorkest

Donderdag 15 september 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Cold Boot

Een toonmoment produktie waarin we U laten snuiven aan de nieuwste ontwikkelingen die het robotorkest alweer aan het doormaken is. Er staan weer nieuwe experimentele robots op stapel en onder enig voorbehoud kan daarvan wellicht reeds geproefd worden. HybrLo, een heus kontrabas orgel staat op stapel. Bottom Boot is de allereerste demonstratie van de nieuwe robot, een ontwerp van Godfried-Willem Raes.
Verder geven we ook een preview van het stuk dat in Berlijn in premiere gaat op het 'Wird sind sie Roboter Festival' (22-30 september), Gamut Inc. met 'Planet Neun'. Medewerkers: Emilie De Vlam (dans performance), Xavier Verhelst, Lara Van Wynsberghe (orkestratie), Gamut Inc., Mattias Parent (licht) en Kristof Lauwers (techniek), o.l.v. Godfried-Willem Raes

2016_09_15
meer informatie over het nu ernstig bedreigde robotorkest
MP3 download van de allereerste on-affe demonstratie van de HybrLo robot

Logos Robot Orchestra

22 tot 30 september 2016

Wir sind die Roboter festival, Berlin, Germany

Het Logos robotorkest ontworpen en gebouwd door Godfried-Willem Raes trekt naar Berlijn. Duitse en Vlaamse komponisten werken samen het programma uit voor dit bijzondere gebeuren. Met Gamut Inc., Maciej Sledziecki, Marion Woerle, Hatam en Hacklander, Conlon Nancarrow... De koncerten gaan door in de Alte Brauerei, Berlin Mitte, op 29, 30 september en 1 oktober. Robots van de partij zijn Hybr, Hybrhi, Temblo, Klar, Heli, So, PP2, Psch, Tinti, Fa, Asa, Troms.

Een fotoverzameling van het Wir sind die Roboter festival is hier te zien

Logos Robot Orchestra

30 september tot 2 oktober 2016

Cremona, Italie: Mondomusica

Het Logos robotorkest ontworpen en gebouwd door Godfried-Willem Raes trekt naar Italie.

Elektroakoestische ontdekkingen

Dinsdag 11 oktober 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

De nieuwste elektroakoestische muziek

Een koncert waarin we aandacht besteden aan de jongste generatie komponisten binnen het gebied van de elektroakoestische muziek en dat in de voor deze muziek ideale omstandigheden: met spacialisatie over een groot luidsprekerorkest. De ten gehore gebrachte stukken zijn onze selektie uit onze meest recente call for works. Het programma wordt samengesteld door Kristof Lauwers die ook voor de spacialisatie zal instaan.

2016_10_04

Logos Robotorkest

Woensdag 19 oktober 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Nat

Medewerkers: Emilie De Vlam, Dominica Eyckmans, Xavier Verhelst, Lara Van Wynsberghe (orkestratie), Mattias Parent (licht) en Kristof Lauwers (techniek), o.l.v. Godfried-Willem Raes
De nieuwste telg van het robotorkest, Hybrlo, doet hier zijn intrede!

2016_10_19
meer informatie over het robotorkest
een fotoalbum rond deze produktie

Logos Robot Orkest

29 oktober 2016

Iedereen Klassiek: Klara in het Concertgebouw, Brugge

Het Logos robotorkest ontworpen en gebouwd door Godfried-Willem Raes trekt naar Brugge. We werken samen het programma uit voor dit bijzondere gebeuren, waarin ruim plaats wordt ingeruimd voor verzoekjes.
Het Logos Robotorkest is te vinden in de Inkomhal en speelt van 10 tot 19u30.
Godfried-Willem Raes is een muziekmaker in de breedste zin van het woord: zijn robotorkest overstijgt de wildste dromen. Een komputer stuurt hout- en koperblazers, slagwerk, orgels en een piano aan. En u staat erbij en kijkt ernaar. Geeft u de voorkeur aan Georges Bizets Habanera, Erik Satie's Gymnopédie of toch liever De vlucht van de hommel? Voor één keer kiest u zelf wat het orkest speelt.
Stichting Logos: Godfried-Willem Raes: muziekrobots: arrangementen Xavier Verhelst, Lara Van Wynsberghe, Mattias Parent, Moniek Darge en Godfried-Willem Raes.
Het orkest speelt van 10u 's morgens tot 20u 's avonds.

Logos Expo

13 april - 30 oktober 2016
Grote kerk, Veere (Nederland)

Tentoonstelling in de twaalf zijkapellen van het voormalige Godshuis de Grote Kerk met oa. Zingende fietsen, Wolkenrijder, Holosound, muziekdozen, ...
Pneumafoon

1 november 2016

De Singel, Antwerpen

Het Pneumafoonprojekt, 33 jaar geleden ontworpen en gebouwd door Godfried-Willem Raes trekt naar De Singel voor het Big Bang Festival. Animatoren zijn Mattias Parent en Kristof Lauwers.
Pneumafoon website

Recital

Vrijdag 4 november 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Thomas Buckner - Songs Without Words

Een zangrecital rond pioniers van de Amerikaanse elektronische muziek.

2016_10_19

Pneumafoon

zondag 6 november 2016, 13u - 18u

Bozar, Bruxelles

Het Pneumafoonprojekt ontworpen en gebouwd door Godfried-Willem Raes wordt speelklaar opgesteld in de rotondezaal van Bozar in Bruxelles. Animatoren zijn Kurt Vandevelde en Kristof Lauwers.
Pneumafoon website

Pneumafoon

7 november 2016, 9u30u - 18u

Bozar, Bruxelles

Het Pneumafoonprojekt ontworpen en gebouwd door Godfried-Willem Raes trekt naar Bozar (Rotondezaal) en verzorgt er schoolvoorstellingen. Animatoren van dienst zijn Moniek Darge, Kristof Lauwers, Kurt Vandevelde en Ellen Denolf.
Pneumafoon website

Elektroakoestische ontdekkingen

Donderdag 10 november 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Elektroakoestische muziek in het teken van de dood

Een koncert waarin we aandacht besteden aan elektroakoestische muziek rond het tema dood en vergankelijkheid.
Medewerkers: Kristof Lauwers, Mattias Parent, Godfried-Willem Raes

2016_11_01

Pneumafoon

13 november 2016, 13u - 18u

Koninklijke Opera, Gent

Het Pneumafoonprojekt ontworpen en gebouwd door Godfried-Willem Raes trekt naar de Gentse Opera.
Pneumafoon website

Godfried-Willem Raes

13 november 2016

Millenium Gallery, Sheffield (UK)

Godfried-Willem Raes geeft een keynote lecture en demonstraties van het robotorkest op het Algomech Symposium opgezet door de universiteit van Sussex. Het festival loopt onder de titel 'Festival of Algorithmic and Mechanical Movement', een kolfje naar Godfried's hand...
Manual voor het volledige Logos Robotorkest

Logos Robotorkest

Donderdag 17 november 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

No

Een produktie die haar inspiratie put uit elementen van het japanse No-teater. Traagheid, verstilling en koncentratie vormen het Leitmotiv.
Medewerkers: Emilie De Vlam, Dominica Eyckmans, Xavier Verhelst, Mattias Parent (licht) en Kristof Lauwers (techniek), o.l.v. Godfried-Willem Raes

2016_11_17
meer informatie over het robotorkest

Kunstendag voor kinderen

Zondag 20 november 2016 - 14u, 15u, & 16u

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Logos' Klankspeeltuin


Medewerkers: Moniek Darge, Peter Van Lancker, Godfried-Willem Raes
Drie voorstellingen, om het uur waarbij het robotorkest toegankelijk wordt gemaakt voor kinderen. Ook interaktiviteit van de kinderen met de robots komt daarbij aan de orde. Animator van dienst voor deze gelegenheid is de bouwer en ontwerper van de robots in hoogstseigen persoon: Godfried-Willem Raes.

2016_11_20
meer informatie over het robotorkest

Elektroakoestische ontdekkingen

Donderdag 8 december 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Elektroakoestische muziek uit de Duitse School

Een koncert waarin we aandacht besteden aan elektroakoestische muziek in het publiek domein uit het Duitsland van na de 2e wereldoorlog.

Logos Robotorkest

Donderdag 22 december 2016 - 20h00

Logos Tetraeder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Koudvuur

Wellicht het allerlaatste gesubsidieerde koncert met het Logos Robotorkest...
Medewerkers: Moniek Darge, Emilie De Vlam, Xavier Verhelst, Lara Van Wynsberghe (orkestratie), Mattias Parent (licht) en Kristof Lauwers (techniek), o.l.v. Godfried-Willem Raes

2016_12_22
meer informatie over het robotorkest