The Logos Tetrahedron concert hall is at Bomastraat 26 in Ghent. Our office entrance in the Kongostraat is closed on the evening of a concert. The box office at Bomastraat opens half an hour before every concert. Tickets: 12 € and 8 € reduction.

De Logos Tetraëder evenals de Logos Loods zijn bereikbaar via de ingang gelegen in de Bomastraat 26 in Gent De toegangsprijs bedraagt 12 € en 8 € reduktieprijs.

22 oktober 2020, 20:00

Logos Tetraëder, Bomastraat 26, 9000 GENT

Gezien het geringe aantal reservaties tot en met vandaag -een gevolg van de verstrenging van de corona maatregelen- besloten we dit koncert niet met publiek te laten doorgaan en het uit te stellen naar een latere datum. De oplopende verliezen waaronder we gebukt gaan vormen een ernstige bedreiging van ons toekomstig voortbestaan.

Dit was de oorspronkelijk aankondiging van dit koncert:
Het maandelijkse toonmoment van het permanent in de handen van Godfried-Willem Raes evoluerende robotorkest. Op het programma staat alvast de premiere van een kompositie -'Linac'- voor zowat het integrale robotorkest geschreven door Raes en gemodelleerd naar de reeks van 28 bestralingen die hij moest ondergaan ter bestrijding van zijn strottenhoofdkanker.
Verder, met een namuda-dans performance, aansluitend bij onze 'Noli me tangere' produktie van juli dit jaar, door Emilie De Vlam.
De ons opgelegde corona-maatregelen zijn aanzienlijk soepeler geworden en worden ook bij Logos onverkort toegepast. Reservatie voor dit koncert is dan ook nodig. Dit kan telefonisch, via Facebook bericht, via e-mail of door een bezoek aan ons kantoor.
Een gedeeltje van dit koncert zal ook worden gestreamd.

2020_10_22

Logos Stroomt

29 oktober 2020, 20:00

Robot Hybr

Van de wekelijkse streaming-sessies die we houden zolang de corona krisis onze normale publieke koncertwerking onmogelijk maakt, maken we vanaf nu gebruik om elke week een andere robot uit ons robot orkest individueel voor te stellen. Met wat kommentaar en een demo-kompositie. Deze week stellen we de Hybr robot, een origineel mikrotonaal orgel met membraangestuurde pijpen, voor.

Logos Stroomt

5 november 2020, 20:00

Robot Ob

Van de wekelijkse streaming-sessies die we houden zolang de corona krisis onze normale publieke koncertwerking onmogelijk maakt, maken we vanaf nu gebruik om elke week een andere robot uit ons robot orkest individueel voor te stellen. Met wat kommentaar en een demo-kompositie. Deze week stellen we de Ob robot, een automatische hobo, voor.

Kunstendag voor Kinderen

15 november 2020, 20:00

Kunstendag voor Kinderen

Ontdek het grootste robotorkest van Europa en droom weg bij bijzondere muziekverhalen. Op de Kunstendag voor Kinderen kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar oud bij Stichting Logos terecht voor een voorstelling van het robotorkest en speciale muziekdozen.
In de tetraërdervormige concertzaal nemen de meer dan 60 akoestische robots je mee op een muzikale avontuur. Je krijgt ook de kans om zelf via beweging de robots te laten spelen. Moniek Darge demonstreert haar eigenzinnige muziekdozen.

Prijs: 3 euro, Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: 0,6 euro

18 november 2020, 20:00

Logos Tetraëder, Bomastraat 26, 9000 GENT

Het maandelijkse toonmoment van het permanent evoluerende robotorkest. Details worden later bekend gemaakt.

2020_11_18

Black Robots

12 december 2020, 20:00

KL-EX & Logos: Black Robots

Het Eupense ensemble KL-EX en het Gentse Logos steken de handen in elkaar om een nieuwe voorstelling te maken. Het werk 'Black Angels' van de Amerikaanse componist George Crumb dat in 1970 - exact 50 jaar geleden - naar aanleiding van de Vietnamoorlog werd geschreven, vormt de inspiratiebron van dit project. In het eerste deel van dit werk voor elektrische strijkinstrumenten, genaamd 'Threnody I: Night of the Electric Insects', imiteert hij de bedreigende helikoptergeluiden die deze oorlog typeerden. KL-EX VOG en Logos willen in dit buitengewone project deze gedachten uitdiepen en overdragen op onze huidige tijd. Actuele vragen over de toenemende automatisering en digitalisering worden daarbij op kunstzinnige wijze verwerkt. Naast strijkinstrumenten, menselijke stemmen en muziekrobots wordt daarvoor ook moderne muziekelektronica ingezet.

Het publiek kan zich voorafgaand aan het concert voorbereiden op deze klankwereld, door middel van een workshop. In het middelpunt van het concertprogramma staat de première van een nieuwe compositie voor viool en muziekrobots van de Oost-Belgische componist Christian Klinkenberg. Daarnaast staan er op het programma ook korte werken van Frederic Rzewski, Dominica Eyckmans en Paul Pankert voor solo-instrumenten, muziekrobots en live-elektronica.

Vlaamse dansorgels en Argentijnse tangosalons

16 december 2020, 20:00

Kelderzaal, De Centrale, GENT

Robotorkest

20 januari 2021, 20:00

Robotorkest: Nieuwjaarskoncert

2021_01_20

18 februari 2021, 20:00

2021_02_18

Receptieve koncerten

2020...2021

Stoppen...

Gezien het onrechtvaardig volledig wegvallen van onze strukturele betoelaging kunnen we al sedert 2017 geen verdere receptieve koncerten meer organiseren.
Musici en ensembles die van onze infrastruktuur gebruik willen maken voor koncerten, zullen dit wel nog kunnen doen mits betaling van de kosten. Welkom zijn ze alleszins. We stellen onze toch wel unieke ruimten graag ter beschikking voor projekten die aansluiten bij ons profiel en onze werking.

2019

The Logos Tetrahedron concert hall is at Bomastraat 26 in Ghent. Our office entrance in the Kongostraat is closed on the evening of a concert. The box office at Bomastraat opens half an hour before every concert. Tickets: 12.00 € and 8.00 € reduction.

De Logos Tetraëder is uitsluitend bereikbaar via de ingang gelegen in de Bomastraat 26 in Gent Wie zich voor koncerten op ons kantooradres zou aanbieden zullen we helaas aan die kant van het gebouw niet kunnen binnenlaten. De toegangsprijs is 12€ en 8€ reductieprijs.