The Logos Tetrahedron concert hall is at Bomastraat 26 in Ghent. Our office entrance in the Kongostraat is closed on the evening of a concert. The box office at Bomastraat opens half an hour before every concert. Tickets: 12 € and 8 € reduction.

De Logos Tetraëder evenals de Logos Loods zijn bereikbaar via de ingang gelegen in de Bomastraat 26 in Gent De toegangsprijs bedraagt 12 € en 8 € reduktieprijs.

3 december 2020, 20:00

Dancing the<HarmO> robot

Van de wekelijkse streaming-sessies die we houden zolang de corona krisis onze normale publieke koncertwerking onmogelijk maakt, maken we vanaf nu gebruik om elke week een andere robot uit ons robot orkest individueel voor te stellen. Met wat kommentaar en een demo-kompositie, en deze keer ook met een dansperformance met en door Emilie De Vlam. Deze week stellen we de <HarmO> robot voor, een geautomatiseerd harmonium, dat al van vorige eeuw deel uitmaakt van het Logos robotorkest. De interaktieve aansturing van de robot maakt gebruik van het onzichtbaar muziekinstrument ontworpen en gebouwd door dr.Godfried-Willem Raes in 1993. Hij geeft er zelf een woordje uitleg bij.
Verdere medewerkers aan deze produktie zijn Peter Van Lancker, Mattias Parent, Kristof Lauwers, Lara Van Wijnsberghe, Laura Maes, Moniek Darge, Matthias Streulens en Bert Vandekerckhove.

10 december 2020, 20:00

Robot < Thunderwood >

Van de wekelijkse streaming-sessies die we houden zolang de corona krisis onze normale publieke koncertwerking onmogelijk maakt, maken we vanaf nu gebruik om de veertien dagen een andere robot uit ons robot orkest individueel voor te stellen. Met wat kommentaar en een demo-kompositie. Deze week stellen we de <Thunderwood> robot, een robot die al lang deel uitmaakt van ons orkest en het levenslicht zag voor het Tromp concours in Eindhoven, in het jaar 1999. Het toenmalige 'Web Strikes Back' projekt was een van de allereerste artistieke projekten waarbij het internet interaktief werd gebruikt om luisteraars tot participanten te maken.

17 december 2020, 20:00

Logos Tetraëder, Bomastraat 26, 9000 GENT

Dancing X-mess with the robot orchestra

Van de wekelijkse streaming-sessies die we houden zolang de corona krisis onze normale publieke koncertwerking onmogelijk maakt, maken we vanaf nu gebruik om elke week een andere robot ofwel een performance uit ons repertoire voor te stellen. Met wat kommentaar en deze keer ook met een dansperformance van Emilie De Vlam. Deze week stellen we het onzichtbaar instrument van dr.Godfried-Willem Raes voor, waarbij dit het hele robotorkest bestuurd.
Verdere medewerkers aan deze produktie zijn Peter Van Lancker, Mattias Parent, Kristof Lauwers, Lara Van Wijnsberghe, Moniek Darge en Bert Vandekerckhove.

7 januari 2021, 20:00

14 januari 2021, 20:00

21 januari 2021, 20:00

Logos Stroomt: Nieuwjaarskoncert

4 februari 2021, 20:00

18 februari 2021, 20:00

4 maart 2021, 20:00

18 maart 2021, 20:00

1 april 2021, 20:00

Black Robots

10 april 2021, 20:00

KL-EX & Logos: Black Robots

Het Eupense ensemble KL-EX en het Gentse Logos steken de handen in elkaar om een nieuwe voorstelling te maken. Het werk 'Black Angels' van de Amerikaanse componist George Crumb dat in 1970 - exact 50 jaar geleden - naar aanleiding van de Vietnamoorlog werd geschreven, vormt de inspiratiebron van dit project. In het eerste deel van dit werk voor elektrische strijkinstrumenten, genaamd 'Threnody I: Night of the Electric Insects', imiteert hij de bedreigende helikoptergeluiden die deze oorlog typeerden. KL-EX VOG en Logos willen in dit buitengewone project deze gedachten uitdiepen en overdragen op onze huidige tijd. Actuele vragen over de toenemende automatisering en digitalisering worden daarbij op kunstzinnige wijze verwerkt. Naast strijkinstrumenten, menselijke stemmen en muziekrobots wordt daarvoor ook moderne muziekelektronica ingezet.

Het publiek kan zich voorafgaand aan het concert voorbereiden op deze klankwereld, door middel van een workshop. In het middelpunt van het concertprogramma staat de premiere van een nieuwe compositie voor viool en muziekrobots van de Oost-Belgische componist Christian Klinkenberg. Daarnaast staan er op het programma ook korte werken van Frederic Rzewski, Dominica Eyckmans en Paul Pankert voor solo-instrumenten, muziekrobots en live-elektronica.

15 april 2021, 20:00

Receptieve koncerten

2020...2021

Stoppen...

Gezien het onrechtvaardig volledig wegvallen van onze strukturele betoelaging kunnen we al sedert 2017 geen verdere receptieve koncerten meer organiseren.
Musici en ensembles die van onze infrastruktuur gebruik willen maken voor koncerten, zullen dit wel nog kunnen doen mits betaling van de kosten. Welkom zijn ze alleszins. We stellen onze toch wel unieke ruimten graag ter beschikking voor projekten die aansluiten bij ons profiel en onze werking.

2019

The Logos Tetrahedron concert hall is at Bomastraat 26 in Ghent. Our office entrance in the Kongostraat is closed on the evening of a concert. The box office at Bomastraat opens half an hour before every concert. Tickets: 12.00 € and 8.00 € reduction.

De Logos Tetraëder is uitsluitend bereikbaar via de ingang gelegen in de Bomastraat 26 in Gent Wie zich voor koncerten op ons kantooradres zou aanbieden zullen we helaas aan die kant van het gebouw niet kunnen binnenlaten. De toegangsprijs is 12€ en 8€ reductieprijs.