The Logos Tetrahedron concert hall is at Bomastraat 26 in Ghent. Our office entrance in the Kongostraat is closed on the evening of a concert. The box office at Bomastraat opens half an hour before every concert. Tickets: 12 € and 8 € reduction.

De Logos Tetraëder evenals de Logos Loods zijn bereikbaar via de ingang gelegen in de Bomastraat 26 in Gent De toegangsprijs bedraagt 12 € en 8 € reduktieprijs.

Logos Robotorkest - Lab report

28 oktober 2021, 20:00

Logos Tetraëder, Bomastraat 26, 9000 GENT

Logos toont zijn nieuwste projekten

Godfried-Willem Raes licht de bouw van een geautomatiseerde altsaxhoorn toe, een bouwprojekt uitgevoerd in opdracht van Alain Van Zeveren.
Het streamen gebeurt via onze Facebook pagina.

meer informatie over het robotorkest

Lichtfestival

10-14 november 2021, 20:00

Logos Tetraëder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Licht op Logos

Ook wij werken aan een lichtinstallatie en performance op onze roestvast stalen gevel in de Bomastraat, aangezien ons gebouw en de Logos Tetraeder waarin zich het robotorkest bevindt, op het trajekt van het lichtfestival ligt...
Op 11 november demonstreren we binnenin de Logos tetraeder, het beroemde robotorkest.

2021_11_11
meer informatie over het robotorkest

Kinderkunstendag

21 november 2021, 20:00

Logos Tetraëder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Kinderkunstendag bij Logos

Allerhande fraais te zien, te horen en te doen in de wondere wereld van Stichting Logos.

2021_11_21
meer informatie over het robotorkest

Residentie en toonmoment

24 november 2021, 20:00

Logos Tetraëder, Bomastraat 24-26-28, 9000 GENT

Thomas Moore en Nico Couck

In november werken muzikanten Thomas Moore en Nico Couck tijdens een residentie bij Logos aan een nieuw avondvullend programma. Een creatie van de Duitse componist Stefan Beyer vormt het zwaartepunt van de residentie. Voorts staan er nog werken van Georges Aperghis, Frederik Neyrinck, Godfried-Willem Raes, Johannes Kreidler, Folk Rabe en Mirela Ivicevic op het menu. Het toonmoment op 24 november vormt het sluitstuk van de residentie.

2021_11_24
meer informatie over het robotorkest

Black Robots

1 december 2021, 20:00

Logos Tetraëder, Bomastraat 26, 9000 GENT

KL-EX & Logos: Black Robots

Het Eupense ensemble KL-EX en het Gentse Logos steken de handen in elkaar om een nieuwe voorstelling te maken. Het werk 'Black Angels' van de Amerikaanse componist George Crumb dat in 1970 - exact 50 jaar geleden - naar aanleiding van de Vietnamoorlog werd geschreven, vormt de inspiratiebron van dit projekt. In het eerste deel van dit werk voor elektrische strijkinstrumenten, genaamd 'Threnody I: Night of the Electric Insects', imiteert hij de bedreigende helikoptergeluiden die deze oorlog typeerden. KL-EX VOG en Logos willen in dit buitengewone projekt deze gedachten uitdiepen en overdragen op onze huidige tijd. Aktuele vragen over de toenemende automatisering en digitalisering worden daarbij op kunstzinnige wijze verwerkt. Naast strijkinstrumenten, menselijke stemmen en muziekrobots wordt daarvoor ook moderne muziekelektronika ingezet.

Het publiek kan zich voorafgaand aan het koncert voorbereiden op deze klankwereld, door middel van een workshop. In het middelpunt van het koncertprogramma staat de premiere van een nieuwe kompositie voor viool en muziekrobots van de Oost-Belgische componist Christian Klinkenberg. Daarnaast staan er op het programma ook korte werken van Frederic Rzewski, Dominica Eyckmans en Paul Pankert voor solo-instrumenten, muziekrobots en live-elektronika.Receptieve koncerten

2020...2021

Logos Tetraëder, Bomastraat 26, 9000 GENT

Stoppen...

Gezien het volkomen onrechtvaardig volledig wegvallen van onze strukturele betoelaging kunnen we al sedert 2017 geen verdere receptieve koncerten meer organiseren.
Musici en ensembles die van onze infrastruktuur gebruik willen maken voor koncerten, zullen dit wel nog kunnen doen mits betaling van de kosten. Welkom zijn ze alleszins. We stellen onze toch wel unieke ruimten graag ter beschikking voor projekten die aansluiten bij ons profiel en onze werking.

2019

The Logos Tetrahedron concert hall is at Bomastraat 26 in Ghent. Our office entrance in the Kongostraat is closed on the evening of a concert. The box office at Bomastraat opens half an hour before every concert. Tickets: 12.00 € and 8.00 € reduction.


De Logos Tetraëder is uitsluitend bereikbaar via de ingang gelegen in de Bomastraat 26 in Gent Wie zich voor koncerten op ons kantooradres zou aanbieden zullen we helaas aan die kant van het gebouw niet kunnen binnenlaten. De toegangsprijs is 12€ en 8€ reductieprijs.