The Logos Tetrahedron concert hall is at Bomastraat 26 in Ghent. Our office entrance in the Kongostraat is closed on the evening of a concert. The box office at Bomastraat opens half an hour before every concert. Tickets: 12 € and 8 € reduction.

De Logos Tetraëder evenals de Logos Loods zijn bereikbaar via de ingang gelegen in de Bomastraat 26 in Gent De toegangsprijs bedraagt 12 € en 8 € reduktieprijs.

28 januari 2021, 20:00

Logos Stroomt

Van de wekelijkse streaming-sessies die we houden zolang de corona krisis onze normale publieke koncertwerking onmogelijk maakt, maken we vanaf nu gebruik om elke week een andere robot voor te stellen.

4 februari 2021, 20:00

Logos Stroomt

Van de wekelijkse streaming-sessies die we houden zolang de corona krisis onze normale publieke koncertwerking onmogelijk maakt, maken we vanaf nu gebruik om elke twee weken een performance uit ons repertoire voor te stellen. Deze keer brengen we een dans performance met het robot orkest en Emilie De Vlam.
Deze livestream kan worden gerealiseerd dankzij een culturele aktiviteiten premie van de Vlaamse Gemeenschap.

18 februari 2021, 20:00

Logos Stroomt

Van de wekelijkse streaming-sessies die we houden zolang de corona krisis onze normale publieke koncertwerking onmogelijk maakt, maken we vanaf nu gebruik om elke week een andere robot ofwel een performance uit ons repertoire voor te stellen.

4 maart 2021, 20:00

18 maart 2021, 20:00

1 april 2021, 20:00

Black Robots

10 april 2021, 20:00

KL-EX & Logos: Black Robots

Het Eupense ensemble KL-EX en het Gentse Logos steken de handen in elkaar om een nieuwe voorstelling te maken. Het werk 'Black Angels' van de Amerikaanse componist George Crumb dat in 1970 - exact 50 jaar geleden - naar aanleiding van de Vietnamoorlog werd geschreven, vormt de inspiratiebron van dit projekt. In het eerste deel van dit werk voor elektrische strijkinstrumenten, genaamd 'Threnody I: Night of the Electric Insects', imiteert hij de bedreigende helikoptergeluiden die deze oorlog typeerden. KL-EX VOG en Logos willen in dit buitengewone projekt deze gedachten uitdiepen en overdragen op onze huidige tijd. Aktuele vragen over de toenemende automatisering en digitalisering worden daarbij op kunstzinnige wijze verwerkt. Naast strijkinstrumenten, menselijke stemmen en muziekrobots wordt daarvoor ook moderne muziekelektronika ingezet.

Het publiek kan zich voorafgaand aan het koncert voorbereiden op deze klankwereld, door middel van een workshop. In het middelpunt van het koncertprogramma staat de premiere van een nieuwe kompositie voor viool en muziekrobots van de Oost-Belgische componist Christian Klinkenberg. Daarnaast staan er op het programma ook korte werken van Frederic Rzewski, Dominica Eyckmans en Paul Pankert voor solo-instrumenten, muziekrobots en live-elektronika.

15 april 2021, 20:00

Logos' Vlaamse Nationale Feestdag

11 juli 2021, 20:00

Logos Stroomt

Nu de Vlaamse feestdag ook een wettelijke feestdag is geworden, maken we van de gelegenheid gebruik om met het robotorkest een heus Vlaams koncertprogramma te brengen. Wat natuurlijk de prangende vraag naar wat Vlaams is, weer te berde brengt. Wij vinden zeker wel een antwoord.

Receptieve koncerten

2020...2021

Stoppen...

Gezien het onrechtvaardig volledig wegvallen van onze strukturele betoelaging kunnen we al sedert 2017 geen verdere receptieve koncerten meer organiseren.
Musici en ensembles die van onze infrastruktuur gebruik willen maken voor koncerten, zullen dit wel nog kunnen doen mits betaling van de kosten. Welkom zijn ze alleszins. We stellen onze toch wel unieke ruimten graag ter beschikking voor projekten die aansluiten bij ons profiel en onze werking.

2019

The Logos Tetrahedron concert hall is at Bomastraat 26 in Ghent. Our office entrance in the Kongostraat is closed on the evening of a concert. The box office at Bomastraat opens half an hour before every concert. Tickets: 12.00 € and 8.00 € reduction.

De Logos Tetraëder is uitsluitend bereikbaar via de ingang gelegen in de Bomastraat 26 in Gent Wie zich voor koncerten op ons kantooradres zou aanbieden zullen we helaas aan die kant van het gebouw niet kunnen binnenlaten. De toegangsprijs is 12€ en 8€ reductieprijs.