index     kalender     koncertberichten     nieuwe LPD cds     logos on the road     kolofon

 

Twee gloednieuwe CD's


Bij het Logos Public Domain-label zijn twee gloednieuwe albums verschenen onder de titel <Machine Orchestra> en <Robodies> elk met nieuwe komposities speciaal voor het <M&M> ensemble gekomponeerd en wij zijn natuurlijk trots u deze twee jongste CD's uit onze LPD-reeks te kunnen voorstellen.


LPD 013 <Machine Orchestra>
 
LPD 014 <RoBodies>

<M&M> staat voor Mens en Machine. Het ensemble onder leiding van Godfried-Willem Raes wil een nieuwe invulling aan het muzikantschap geven en onderzoekt daarbij de mogelijkheden om machines te laten musiceren en interageren met performers en muzikanten. Sinds zijn ontstaan in 2001 is <M&M> uitgegroeid tot een heus orkest van liefst 25 automaten. Dit avontuur tussen muziek en technologie is uniek in België en valt te beleven op onze maandelijkse <M&M> koncerten in de Logos Tetraëder in Gent.
De nieuwe CD's bieden een greep uit het repertoire van 2004. Elk belichten ze een ander aspekt van het <M&M> ensemble. Op <Machine Orchestra> hoort u algoritmische werken afgewisseld met meer traditioneel gekoncipieerde werken voor het automatenorkest van komponisten zoals Hans Roels, Sebastian Bradt, Barbara Buchowiec, Moniek Darge en Godfried-Willem Raes. <Robodies> fokust op de interaktie tussen menselijke uitvoerders en de robots van <M&M>, waarbij de machines reageren op de input van muzikanten of bewegingen van performers. U kunt komposities beluisteren van Kristof Lauwers, Jelle Meander, Moniek Darge en uiteraard Godfried-Willem Raes, muziekmaker en uitvinder van de robots.
De mensen die in 2005 betaald hebben voor een Logos-Blad-abonnement hebben in maart een eerste bon toegestuurd gekregen om de LPD 013 gratis af te halen bij Logos. In juni kunnen ze zich verwachten aan een tweede cd-bon voor de LPD 014 <RoBodies>.