index     kalender     koncertberichten     nieuwe LPD cds     logos on the road     kolofon

 

Koncertkalender
mei

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Dinsdag 3 mei 2005 om 20u.

CHAMP d'ACTION (B)


Een portret van Vinko Globokar. Een komponist die gedreven en persoonlijke muziek schrijft met veel ruimte voor de inbreng van de uitvoerders. Muzikanten van Champ d'Action werpen zich met hun hele lichaam in het muzikale strijdperk om solo-werken van hem uit te voeren waarbij de stem en het hele lichaam als slagwerk gebruikt worden. Muzikale body-art van het hoogste nivo.

 

Dinsdag 10 mei 2005 om 20u.

RALPH VAN RAAT (NL)


Louis Andriessen is Nederlands bekendste komponist. De eveneens uit Nederland afkomstige pianist Ralph van Raat laat horen hoe divers het piano-oeuvre wel is van deze als "repetitief" of "minimalistisch" bestempelde komponist. Een buitenkansje om deze jonge en bijzonder getalenteerde pianist voor het eerst in België aan het werk te horen.

 

Donderdag 19 mei 2005 om 20u.

<M&M> ENSEMBLE


Roeland Luyten voegt een nieuw werk toe aan het reeds uitgebreide oeuvre voor de Logos muziekautomaten. Tijdens dit koncert gaat een nieuw opdrachtwerk voor het voltallige automatenorkest van deze jonge komponist in première.
Moniek Darge, Kristof Lauwers en Godfried-Willem Raes verzorgen de interaktieve stukken waarbij de automaten reageren op klanken (van musici) of bewegingen (van danseressen).

 

Dinsdag 24 mei 2005 van 10u. tot 18u.

The Untouchables eindprojekt Benjamin Dousselaere


Wat? Mini tentoonstelling en koncert over de dingen die je niet kan aanraken. Een niet wetenschappelijk onderzoek naar het ontastbare, zoals geluid, geur, gevoelens, licht, temperatuur,...
Werk van verschillende kunstenaars uit verschillende disciplines. Muziek met geluiden van luchtverplaatsingen, foto's van licht, ...
Welke plaats nemen "The Untouchables" in ons leven in? Hoe beinvloeden ze ons? Kunnen we ze kontroleren?
Met verschillende kunstenaars uit verschillende disciplines.
Woensdag 25 mei van 10u. tot 16u.: Mini tentoonstelling.