inhoud   kalender   koncertberichten   logos lab   polen   kolofon

 

Koncertkalender
juni

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

maandag 2 juni 2003 om 20u.

Thomas Smetryns (B)


Een volledig koncert met werken van de jonge experimentele Gentse komponist Thomas Smetryns. Een "one-man band" samen op het podium met een ensemble van orgel, mandoline, akkordeon, celesta en kontrabas of een zangeres in een woud van vogelgeluiden. Studenten experimentele muziek van het konservatorium in Gent staan in voor de uitvoering van deze muzikale verrassingen.

*** pianOH! festival ***

dinsdag 3 juni 2003 om 20u.

piano-automaten & installaties


De indrukwekkende werken voor twee automatische piano's van Conlon Nancarrow krijg je zelden live te horen.
Samen met werk van de Duitse pianist-komponist Steffen Schleiermacher voor twee player-piano's (waarvan 1 omgevormd tot slagwerkinstrument) kun je ze deze avond wel beluisteren.
Twee andere Amerikaanse experimentele komponisten - David Behrman en Alvin Lucier - toveren de vreemdste klanken te voorschijn uit de piano en allerlei objekten die op en rond de piano staan.

 

woensdag 4 juni 2003 om 20u.

Moritz Eggert (D)


De koncerten van Moritz Eggert zijn een muzikale en teatrale belevenis.
Moritz Eggert kan niet alleen uiterst virtuoos piano spelen, hij is ook een begenadigd performer en komponist. Alle mogelijke plaatsen op, onder en in de piano worden in zijn pianoperformance betrokken. Hij speelt met handen en voeten en het klinkend resultaat van deze halsbrekende toeren klinkt indrukwekkend. Een uitdaging voor uitvoerder en publiek!

 

donderdag 5 juni 2003 om 20u.

player piano, elektronika & inside piano


Vanaf de pioniersdagen van de elektronische muziek is er een innige band geweest tussen deze muziek en de piano. Vooral de geluiden in de piano zelf fasineerden komponisten van elektronische muziek. Het Duitse duo Ignaz Schick & Andrea Neumann vermengt in een live-performance allerlei pianogeluiden en elektronika tot een sober en minimalistisch geheel. Twee jonge Griekse komponisten - Panayiotis Kokoras en Theodore Lotis - baseren hun nieuwe elektro-akoestische stukken uitsluitend op pianogeluiden en we laten ze horen. Ten slotte ook een nieuwe kompositie voor de automatische piano en live-speler (in de piano speelt) van de komponist Hans Roels.

 

donderdag 12 juni 2003 om 20u.

Marco Blaauw (NL)


Marco Blaauw specialiseert zich als geen ander trompettist in de hedendaagse muziek en geniet daardoor dan ook een internationale reputatie. Komponisten als Peter Eötvös of Karlheinz Stockhausen schreven speciaal voor hem werken. Bovendien is hij voortdurend op zoek naar technische vernieuwingen van het instrument zelf. Stukken voor kwarttoontrompet op dit koncert getuigen hiervan. Op het programma staan komposities van Karlheinz Stockhausen, Isabel Mundry, Gijsbrecht Roye en eigen improvisaties.

 

dinsdag 17 juni 2003 om 20u.

Champ d'Action (B)


Het Vlaamse Champ d'Action is voortdurend op zoek naar nieuwe geluiden. Deze keer brengen ze een portret van de jonge Australische komponist David Young. Deze komponist heeft een voorliefde voor zeer intieme muziek wat zich uit in een voorkeur voor kleine kamermuziekbezettingen. Op het menu staan ook twee wereldpremières van nieuw werken die hij speciaal voor Champ d'Action schreef.

 

woensdag 18 juni 2003 om 20u.

Khimaris Kollektief - kortfilms


Een jong zeskoppig gelegenheidsensemble met een zeer afwisselend instrumentarium voorziet een aantal oudere experimentele films van een live-soundtrack. Films die op het wiite doek te zien zijn, zijn afkomstig van Marcel Duchamp, Man Ray, Dwinnel Grant en John Whitney. Muzikanten: Laura Maes, Vanessa De Fauw, Kris De Baerdemacker, Thomas Smetryns, Kristof Lauwers en Eva Van de Voorde.

 

Donderdag 19 juni 2003 om 20u.

KO-TANTRAMA - Sebastian Bradt


Naar analogie met zijn eindproef (KO.TANTRUM) besloot Sebastian Bradt zijn kompositieëksamen KO.TANTRUM te dopen.
Een mysterieuze term voor een bevreemdend koncert ?