inhoud    kalender    koncertberichten    LPD 008    autosax    logos on the road    nieuwe muziekdozen    kolofon

 

LOGOS ON THE ROAD

 

In drukke tijden als deze,
blijft er nauwelijks een dagje over
om een verslag van onze vele aktiviteiten te schrijven…

Ja, ja, het Vermont-verhaal is ten einde, maar lang zulllen we u, trouwe lezer, niet op de proef stellen om maanden zonder reisverhaal te trotseren, want weldra vertrekken we voor een nieuwe transatlantische tocht… Die staat zowaar haast voor de deur… maar de vliegtickets dienen nog gereserveerd. Hoe dat komt? Misschien heeft onbewust die Logan Airport er wel iets mee te maken, de laatste luchthaven die we nog aandeden… maar zoiets zeg je niet luidop. Dus schrijven maar?

Genoeg koffiedik gekeken: hier de feiten: wat ons te wachten staat bij de start van de juni-maand:

Logos Tetraeder zaal Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2002 nemen we deel aan de Buurtfeesten. Dat is heus niet de eerste keer en weerlegt meteen het vooroordeel dat nog bij velen blijkt te leven, als zou Logos elitair zijn. Wie is de koncerten in onze Tetraederzaal vergeten, waarbij wij al onze Turkse buren uitnodigden en hen lieten kennismaken met muziekdoosperformances en het prille begin van ons "Mens en Machine Ensemble"? Een fantastische ervaring, waarop helaas de Gentse beleidsmakers wel ontbraken. Nu, wellicht komt daar binnenkort verandering in: we werden door de Stad alvast uitgenodigd deel te nemen aan een "breed maatschappelijk en politiek debat". Of de debatkultuur de gangbare vooroordelen en diskriminatie t.o.v. kultuureksperimenten ook daadwerkelijk wegneemt, is vanzelfsprekend nog de vraag. Klinkt daar niet in ons achterhoofd het gezegde: "veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven".Maar "soit", niet getreurd: ook hoop doet leven…

Om op het buurtfeest terug te komen: Dit jaar participeren we met verschillende projekten:
Om 13u en om 15u30 vertrekken buurt-wandelingen doorheen onze multikulturele wijk. Deze verkenningstochten zullen uitmonden in bezoeken aan allerhande kulturele initiatieven van het meest uiteenlopende pluimage. Zo zal er op zaterdag 1 juni twee maal bij Stichting Logos worden aangeklopt: om 13u15 en om ca. 15u45: op straat en bij onze toegangspoort zullen wij op de klanken van enkele muziekautomaten de bezoekers vrolijk onthalen. Vibi, de automatische vibrafoon, zal van de partij zijn, of wordt het Harma, het automatisch harmonium, dat naast experimenteel werk ook Beethoven of de Goldberg Variationen van J.S. Bach ten gehore weet te brengen, maar ook dol is op tango's? Wie dingt daar vanzelfsprekend ook nog mee om de eer? Belly, de opgewekt klingelende bellenmachine, maar misschien zelfs AutoSax, die met de klepperende klepjes en de aan- en uitfloepende lichten, ieders hart weet te vertederen. Daarenboven wachten de bezoekers bij de eerste wandeling (dus ca. 13u20) een extra verrassing: BASIAMO, de Logosvrouwen, Barbara Buchowiec en Moniek Darge willen ook graag een korte (muziekdoos)performance ten beste geven… aktie en humor gegarandeerd… Iedereen, ook niet buurtbewoners, van harte welkom bij deze gratis manifestaties.

Op zondag 2 juni trekken we dan met een van onze muziekautomaten de straat op en kunt u ons ontmoeten bij het podium op het "Zonder Naam Pleintje" aan de elektriciteitscentrale, ergens tussen 16 en 18 uur. We hopen op jullie entoesiaste aanwezigheid!

M.D.