inhoud   kalender   koncertberichten   LPD 008   autosax   logos on the road   nieuwe muziekdozen   kolofon

 

Koncertkalender
JUNI

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)

 

DINSDAG 4 JUNI 2002 om 20u

PETRA DUBACH & MARIO VAN HORRIK


De leden van dit Nederlandse duo doen al meer dan 10 jaar koppig hun eigen ding in het wereldje van performances, installaties en lokatieprojekten. Hun voorliefde gaat uit naar klankinstallaties met snaren en feedback-geluiden. Als materiaal kiezen ze deze keer voor muziekdozen, mini-mondharmonika's, twee aan elkaar gebonden gitaren en aluminium staven. Wij zijn alvast benieuwd wat ze hiermee van plan zijn.

 

DONDERDAG 13 JUNI 2002 om 20u

HARRY SPARNAAY


Als er één muzikant voor gezorgd heeft dat de basklarinet aanzien gekregen heeft in de hedendaagse muziek is het wel de Nederlander Harry Sparnaay. Letterlijk honderden komponisten schreven speciaal voor hem basklarinet werken. Zijn technisch kunnen en muzikale energie staan garant voor memorabele koncerten. Je kan Sparnaay aan het werk horen in werken voor basklarinet en tape van o.a. Lucien Goethals, Roderik de Man, Claudio Ambrosini en Wayne Siegel.

 

DONDERDAG 20 JUNI 2002 om 20u

CHAMP D'ACTION


Het Belgisch ensemble Champ d 'Action bestaat al meer dan 10 jaar en het blijft met veel enthousiasme op zoek gaan naar de allernieuwste muziek. Deze keer laten ze het Belgische publiek voor het eerst kennismaken met enkele jonge Amerikaanse komponisten zoals Kyle Bartlett en Matthew Shlomowitz.
Het klassieke "Corporel" van Vinko Globokar -met het eigen lichaam als slagwerkinstrument!- en werk van de Italiaan Franco Donatoni zorgen voor de historische fundering van het koncert.