inhoud    kalender    koncertberichten    vermont    w.w.w.    <belly>    shop    archief    geschiedenis    lente    kolofon

 

EÉN NIEUWE LENTE MET VÉÉL NIEUWE GELUIDEN...


De lente kriebelt bij Logos enigszins anders dan verwacht. Eerder een serie frisse muziekinitiatieven, dan een grote schoonmaak staan voor mijn deur te dringen.
Nu de Brugge2002-tentoonstelling "GeluidEnBeeld" met de vele muziekdoos- performances spijtig genoeg alweer voorbij is, heeft de podium-kriebel me danig te pakken, dat ik toch niet bij die pakken kon blijven zitten.
foto: Maarten Callebert
foto: Maarten Callebert
foto: Raymond Darge
foto: Raymond Darge

Wat was het een prettige én geslaagde samenwerking met Carla Bracke, Benn Deceuninck, Thomas Smetryns en met Fernand Callebert en alle medewerkers van galerie Art-O-Nivo in Brugge. Langs deze weg wens ik iedereen nog eens hartelijk te bedanken. Het was een heel erg fijne Brugge2002-tijd samen, die me enorm veel energie heeft gegeven en me nu al doet hunkeren naar een volgende kans.

Barbara BuchowiecEn zo staan ondertussen weer tal van nieuwe klankprojekten te borrelen.
Ziehier het resultaat:
De LOGOS VROUWEN zijn terug in volle aktie met een speterend nieuw duo, onder het koosnaampje "Basiamo". Wie op de website spiekte weet het al.

De Poolse Barbara Buchowiec is samen met mij aan de slag. Maar in tegenstelling tot wat we zelf gepland hadden, zijn we op luttele tijd geëvolueerd van een altviool - viool duo, naar een echt performance duo, dat ook al lonkt naar participanten uit andere disciplines... maar dat is nog even afwachten.
Binnen het <M&M> ensemble heb ik vervolgens ook een nieuwe samenwerking met Kristof Lauwers op touw gezet.

Kristof LauwersKristof is en programmeur, komponist, gitarist en toegewijd kompositiestudent bij Godfried-Willem Raes. Daarenboven is hij, bescheiden als hij is, expert in GMT (de general multitasker software door Godfried ontworpen) en volgde hij in ondertussen lang vervlogen tijden ook nog eens het Seminarie Etnische Muziek bij mij. Al deze vaardigheden, maken hem tot de gedroomde persoon om Godfried-Willems muziekautomaten voor mij om te toveren tot grote, spelende muziekdozen. Als klap op de vuurpijl is er ook een schitterend kostuum van Carla Bracke Carla Brackevan de partij... Het resultaat van onze samenwerking kan u op de <M&M> konserten zelf komen horen en zien.
De titel van onze performance luidt "Machine Wall" en is een interaktief gebeuren, dat we in diverse afleveringen, zoals een levend stripverhaal, voor u zullen opvoeren. U weet wel: "wordt vervolgd" ... waar hebben we dat nog al gezien?

Een derde samenwerkingsprojekt staat nog in zijn prilste kinderschoentjes! Misschien zijn het zelfs nog sokjes. Klankpoëzie en muziekdoos-performance? Een gedroomde kombinatie, waarover we u pas in het Logos-Blad van komende maand(en) meer zullen vertellen.

Nu blijft het voor u, trouwe lezer, nog even gissen en raden.

Aha, wordt vervolgd!
M.D.