index   kalender   koncertberichten   on the road   kolofon  

Logos at Home... Open Atelierdag

Op initiatief van Muziekmozaïek vzw in samenwerking met Impulscentrum voor Folk en Jazz wordt er een Open Atelierdag georganiseerd op ZONDAG 7 NOVEMBER, VAN 10u TOT 17u. Stichting Logos werd uitgenodigd om er aan deel te nemen, dus voor wie het aanbelangt: ook wij zetten die dag de deuren van het atelier aan de Bomastraat 26-28 wijd open. U kunt er zien hoe stapels losse besturingselementen geassembleerd worden tot een volwaardige muziekrobot. Wees van harte welkom!

 

 

Logos on the road... op bezoek in Het STAM

Hoe kun je een Lazy Sunday Afternoon beter doorbrengen dan zo: opgekruld liggend op de sofa, met een kop dampende koffie in een straal goudgeel zonlicht, in gezelschap van acht robotvrienden? En voor we het vergeten, dat alles ook nog eens voor het oog van 12.700 mensen? Op 9 en 10 oktober was <M&M> ensemble te gast in het STAM, het nieuwe stadsmuseum op de Bijlokesite. Door het zalige nazomerweer hadden we gelegenheid om Troms, Vibi, Heli, Ob, Korn, Snar, HarmO en Bomi buiten op te stellen, waar ze vrijelijk werden bekeken door de bezoekers. Die konden genieten van komposities en arrangementen van Barbara Buchowiec, Sebastian Bradt, Kristof Lauwers en Yvan Vander Sanden. Het Nieuwsblad maakte een prachtige fotoshoot van het hele gebeuren; zie daarvoor http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLDDI_20101010_001
12.700 Bezoekers is niet niks; van zodra het publiek een klein beetje uitdunde, schakelden we (met het oog op het vermijden van een totale kakofonie) over op het radargestuurde gedeelte van ons orkest en nodigden we de bezoekers uit om interaktief te spelen met de machines. De ster van de show was zonder twijfel de kleine jongen in het groene T-shirt die Vibi poogde te bespelen door gekke bekken te trekken. Die dag ging tevens de Logos-geschiedenis in als de dag waarop Floesj zijn allereerste kip ving. Gelukkig was Moniek tijdig in de buurt om de smaakhebbende delen van de prooi te vrijwaren, maar goed: The Grote Witte Jager kwam toch maar mooi aangejakkerd met drie veren in zijn haardos. Hieronder vindt u enkele sfeerbeelden van dit adembenemende avontuur.
Tekst: Helen White / vert. Sebastian Bradt. Foto's: Helen White