index   kalender   koncertberichten   on the road   kolofon  


Koncertkalender mei

LOGOS TETRAEDER, BOMASTRAAT 26, 9000 GENT


donderdag 13 mei 2010 om 20u

New Media V: Kim Cascone


Als een onverkapte veteraan op het vlak van audiotechnologie deelt Kim Cascone zijn ekspertise graag mee in de vorm van lectures of, zoals op dit koncert, realtime laptop-performances. Wie op de hoogte wil blijven van wat er zich het voorbije decennium heeft voltrokken in de wereld van post-digital music of anti-musical celestial forces, krijgt in de tweede koncerthelft de unieke kans om de man eens live aan het werk te zien. Voor de eerste helft hebben we een voorprogramma klaargestoomd met audiovizueel materiaal dat we aan onze Call for Works hebben overgehouden.

 

donderdag 20 mei 2010 om 20u

<M&M> - 'Hyperpolyphony'


Muziek als een samenspel van onafhankelijke stemmen, het is altijd al een boeiend idee geweest om aan te sleutelen. De ene komponist tovert er bloedmooie kontrapuntische pareltjes mee tevoorschijn, de ander laat er drastische algoritmische wetten op los. Hoe dan ook, deze maand diepen we alle mogelijke facetten van dit muzikaal fenomeen uit, in die mate zelfs dat we met het veelzeggende voorvoegsel 'hyper-' boven het gegeven zelf trachten uit te stijgen. En we krijgen hiervoor de assistentie van een van onze oud-medewerkers, met name Hans Roels.

 

donderdag 27 mei 2010 om 20u

ZWERM – We'll Ask The Questions Around Here


De elektrische gitaar mag dan niet meteen het meest typerende instrument zijn voor een Logos aktiviteit, er vallen -ook binnen een nonkommerciële muziekkontekst- nog steeds leuke dingen mee te doen. En dat is ook het uitgangspunt van het van het elektrische gitaar-kwartet ZWERM. Ditmaal verrassen ze ons met een alternatief programma met werk van Fred Frith, Nick Didkovsky en Cédric Dambrain waarvoor we zelfs even van lokatie ruilen: die dag kunt u hen namelijk in het Baudelopark aan het werk zien.

 



Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent
en de Provincie Oost-Vlaanderen

Inkom: 8 euro.
Betalende Logos-Blad-abonnees, studenten, CJP, 60+ers, leden van het Steunfonds, Humanistisch Verbond, London Musician's Collective, Muzikon, Free Time: 5 euro