index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kiekje     kolofon

 

logos on the road

 

Levka Ori ontsluit straks haar geheimen

Eindelijk is het dan zo ver. Straks is het augustus en ontsluit Levka Ori ook voor Logos (en binnen enkele maanden zelfs voor de Logos-koncertgangers) haar geheimen. De trouwe Logosblad-lezer weet reeds dat Levka Ori het Kretenzische gebergte is, waar reeds 10 jaar lang Art-O-Nivo een internationaal treffen van beeldende kunstenaars organiseert. Ze werken er jaarlijks op basis van land-art, fotografie, video, beeldende kunst ... een uniek openluchtprojekt uit dat vorig jaar ook met een schitterende tentoonstelling in de Brugse galerie Art-O-Nivo (Wollestraat 25, 8000 Brugge) publiek is voorgesteld. Ondertussen is de kunstenaarsgroep uitgebreid met multimedia- en internetkunstenaars, schrijvers, dichters, musici, audio-artists, enz.

Ook Stichting Logos verleent sinds vorig jaar haar medewerking aan dit unieke gebeuren. Levka Ori heeft ondertussen de naam Magnesia (naar Plato) gekregen en zie, het gebergte lokt zowaar ook het BasiaMo duo van Logos naar Kreta. Barbara Buchowiec en Moniek Darge gaan gedurende acht dagen op West-Kreta de beeldende kunstenaars en schrijvers vervoegen om ook met geluiden ter plaatse te kunnen werken. De klank van de Middellandse Zee bijvoorbeeld naar het gebergte brengen, uiteindelijk meenemen naar de Logos Tetraëder, samen met de land-art resultaten is één van de vele op stapel staande projekten.

Straks kun je er in dit Logos Blad meer over lezen en na een poosje trekt Magnesia ook jou, koncertbezoeker aan, niet met de lokroep van de sirene, maar het scheelt toch maar een haar. Magnesia en Basiamo vormen een sirenenpaar dat je onverbiddelijk zal weten te verleiden tot ... interaktie.
Surf naar http://levkaori.org/ en neem nu reeds zelf via je PC of laptop deel...

Moniek Darge (wordt vervolgd)