index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kiekje     kolofon

 

Koncertkalender
augustus

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Maandag 14 augustus 2006 om 20u.

<M&M> "Minimal"


Eenvoud en heldere lijnen staan centraal in dit <M&M> koncert met minimalistische muziek. Live performers en de Logos muziekrobots laten het beste van zich horen in de tot de essentie gereduceerde werken van o.a. Steve Reich, Philip Corner, Tom Johnson, La Monte Young, Philip Glass en Terry Riley.

 

Donderdag 17 augustus 2006 om 20u.

GIRALDO SI, PETER JACQUEMYN & JAN PILLAERT


Na een energiek en meeslepend koncert in Logos in 2004 trokken de improvisatoren Peter Jacquemyn en Jan Pillaert de Logos-studio in. Ter gelegenheid van de verschijning van hun nieuwe CD die uit deze opnames voortvloeide, delen ze nu het podium met de Braziliaanse danser Geraldo Si. Een uitdagende voorstelling waarin muzikanten en dansers vaak van rol wisselen.

 

Donderdag 29 augustus 2006 om 20u.

"TIJDWERK" - JOHANNES WESTENDORP


De stelling dat muziek en tijd onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, krijgt door de klankinstallaties van Johannes Westendorp een nieuwe inhoud. Fluiten van chocolade die smelten in de mond, perkussie-instrumenten van glas en vuurorgels hebben één ding gemeen: ze vergaan terwijl ze bespeeld worden. Daan Janssens, Merijn Bisschops, Anny Tseng en Johannes Westendorp zorgen voor een unieke performance te midden van deze "autodestruktieve" instrumenten!

 

Met steun van de Stad Gent.