index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kolofon

 

logos on the road

 

Zoals vorige maand reeds aangekondigd, zijn Godfried-Willem Raes en Moniek Darge de eerste week van maart te gast in het Italiaanse Macerata, alwaar Stefano Scodanibbio voor de 24e maal de 'Rassegna di nuova musica' organiseert. Dit festival staat voor deze uitgave geheel in het teken van de Amerikaanse hedendaagse muziek. De nieuwste door Godfried-Willem Raes gebouwde <Player Piano> van het <M&M> robotorkest zal er avond na avond gedurende het gehele festival zorgen voor uitvoeringen van werken van Conlon Nancarrow en James Tenney.


Op zaterdagnamiddag 11 maart trekt het <M&M>ensemble met een deel van het robotorkest naar het Dommelhof te Neerpelt. Dit koncert (om 20u) kadert in de reeks manifestaties rond het Klankenbos, een openluchtsite in het Dommelhofbos waar diverse klankkunstenaars voor een klankinstallatie zorgen. Het programma omvat een grote greep uit het tango en milonga repertoire van het <M&M>orkest.


Samenwerking SMAK - LOGOS
Suchan Kinoshita is een Japanse beeldende kunstenares die een geluidentafel maakte. Deze tafel werd aangekocht door het SMAK. Stichting Logos werd aangesproken om de tafel tot klinken te brengen. BasiaMo (Barbara Buchowiec en Moniek Darge) namen op vrijdag 27 januari om 20u tijdens de vernissage van de tentoonstelling het bespelen van Kinoshita's tafel voor hun rekening.
Tijdens de maand maart kan u nog twee maal Moniek Darge aan het werk komen horen en zien op de geluidentafel en dit op zondagnamiddag 12 en zondag 26 maart telkens tussen 16u en 17u.
WELKOM!