index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kolofon

 

Koncertkalender
maart

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Dinsdag 14 maart 2006 om 20u.

<M&M> Techno / Ambient


Deze keer neemt het <M&M> Orkest een loopje met het techno genre. Verwacht u niet enkel aan de klassieke patronen als de Logos robots technologie en ritme doen samenvallen. Sebastian Bradt orkestreert bovendien op zijn onnavolgbare wijze enkele nummers en Elements of Sci-Fi zorgen voor een ambient set.
Uitvoerders: Elements of Sci-Fi (Nikita & Sveta Chudjakov), Barbara Buchowiec, Moniek Darge, Marian De Schryver, Kristof Lauwers en Godfried-Willem Raes.

 

Donderdag 16 maart 2006 om 20u.

MAKIKO GOTO (koto) & JEREMIAS SCHWARZER (blokfluit)


Twee jaar geleden zorgde Makiko Goto voor een adembenemend koncert in Logos op koto, een traditioneel Japans snaarinstrument. Deze keer neemt Jeremias Schwarzer, een Duitse blokfluitspeler, naast haar plaats op het podium. Traditionele werken voor deze twee oude instrumenten wisselen af met vers gekomponeerde stukken van o.a. Misato Mochizuki, Erwin Koch en Makoto Shinohara.

 

MUZIEK IN DE MAAK II
FESTIVAL MET JONGE EXPERIMENTELE MUZIEKMAKERS
UIT BINNEN- EN BUITENLAND>

Dinsdag 28 maart 2006 om 20u.

"TIRO AL FANTOCCIO"


"Tiro al Fantoccio" van Riccardo Spiritini. Een multimediale ode aan de vroege jaren van de film. Uit entoeziasme voor de Logos muziekrobots herwerkte hij de oorspronkelijk partij voor automatische piano tot een volledig automatenensemble. Heleen Van Haegenborgh speelt bovendien "Absence" van Annelies Van Parys, een pianowerk geschreven als soundtrack voor een nieuwe animatiefilm. Daarnaast ook nog werken met de Logos muziekautomaten, video en elektronika van Roeland Luyten, Lieve Vanderschaeve en Stijn Wuytens.

Woensdag 29 maart 2006 om 20u.

"ELECTRONIC HAMMER (VS) & STEFAN PRINS (VL)"


Een trio anno 2006. Eén slagwerker en twee komputers die het perkussiegeluid bewerken of aanvullen met eigen klanken. Drie muzikanten die niet enkel uitvoerders zijn maar zelf ook komponeren en improviseren. Stefan Prins -die ook wel houdt van die mix van kompositie, improvisatie en elektronika- is de ideale persoon om hen te vervoegen. Naast eigen werken laten ze ook stukken horen van de jonge komponisten Ricardo Giraldo, Jeff Herriot en J. S. Lach Lau.

Donderdag 30 maart 2006 om 20u.

PLUS-MINUS ENSEMBLE (VL/UK)


Dit Vlaams/Brits ensemble werpt zich op als verdediger van gedurfde partituren van jonge komponisten. James Saunders (UK) bijvoorbeeld is een Brits komponist die zich al jaren koncentreert op een kompositie die telkens verandert als ze op een andere plaats en tijdstip uitgevoerd wordt. Paul Craenen (VL) onderwerpt in "Atman" de laagste pianosnaren met de talrijke boventonen aan een nauwkeurig onderzoek en kreëert zo een fascinerend duo met de klarinet. Ook op het programma: de première van een nieuw werk van Joanna Bailie (UK), de mede-oprichtster van het ensemble en stukken van Gabriel Erkoreka (ES), David Helbich (VL/D) en Tim Parkinson (UK).

Met steun van de Stad Gent.