index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kolofon

 

Koncertkalender
NOVEMBER

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Dinsdag 8 november 2005 om 20u.

<M&M> - "Works" o.l.v. Godfried-Willem Raes


Onze vaste huisorkestrator Sebastian Bradt pakt deze keer Louis Andriessen aan, terwijl Kristof Lauwers zich algoritmisch buigt over Frederic Rzewski's fameuze "Les Moutons de Panurge". Geen levende muzikanten maar de automaten verrichten al het werk in "Workers' Union" van deze Nederlandse komponist. Daarnaast reageren de klankrobots op bewegingen van dansers en geluiden van de muzikanten. De performers zijn: Moniek Darge, Godfried-Willem Raes, Kristof Lauwers en Barbara Buchowiec.

 

Dinsdag 15 november 2005 om 20u.

COMPOSERS CLUB


November Music zet drie komponisten uit Vlaanderen, Nederland en Duitsland samen op het podium en laat hen elkaars en eigen werk spelen. Bruno Forment, Johannes Westendorp en het duo Hans W. Koch & Bettina Wenzel zijn de proefkonijnen van dienst. Benieuwd naar wat hieruit gaat voortkomen?

 

Donderdag 24 november 2005 om 20u.

Heleen Van Haegenborgh & Thomas Smetryns (VL)


Twee jonge muzikanten die met plezier afwijken van hun vaste instrumentarium (piano en gitaar) en aan de slag gaan met piano's, theorbes, gamba's, orgeltjes, oscillatoren en CD's. Alhoewel komponisten als Milhaud en Monteverdi niet veraf blijken, staan deze twee avontuurlijke zielen zelf in voor de komposities.

 

Zaterdag 26 november 2005 om 20u.
vanaf 18u in het Gravensteen ~ Vandenhoutezaal ~ St.Veerleplein ~ Gent

Charlie Morrow (VS)


Charlie Morrow stelt samen met Logos een klankinstallatie tentoon op het Krikri festival voor klankpoëzie in het Gravensteen. Charlie Morrow ontwierp een 3D-installatie waarbij de klank van onder en boven op de luisteraar afkomt. Kunstenaars als Sten Hanson, Jerome Rothenberg, Alison Knowles, Cecelia Vicuna en Charlie Morrow bedachten speciaal voor deze installatie nieuw werk.