index     2004!     kalender     koncertberichten     lpd 010     kunst     on the road     kolofon

 

logos on the road


We zetten het nieuwe jaar in met een reeks spetterende Logos' aktiviteiten in de nabuurlanden.

In het kader van het Adventure Festival dat in het Korzo Teater in Den Haag doorgaat, is Moniek Darge naast Barbara Okma en Huba de Graaf uitgenodigd een staalkaart van haar eigen komposities, alsook van haar klankskulpturen te presenteren. Het geheel wordt opgevat als een tweedaagse integraal aan haar werk gewijd.
Dit unieke evenement zal doorgaan op zaterdag 17 en zondag 18 januari.
Een waaier aan aktiviteiten staat op het programma:
Er zijn enerzijds zowel een tentoonstelling met MUZIEKDOZEN als een met WATERTRANSPARANTEN voorzien, anderzijds zijn er ook twee koncerten en een lezing gepland.
De tentoonstelling zal gedurende de twee dagen doorlopend te bezichtigen zijn.

Het eerste koncert zaterdagavond 17 januari 2004 legt het accent op de komposities van Moniek Darge i.s.m. Kristof Lauwers voor het Robotorkest, gebouwd door Godfried-Willem Raes.
Delen uit zowel "Machine Wall", "Robotgarden", "Klanklagen" als "PlayMobot" zullen uitgevoerd worden door het <M&M> ensemble, met Moniek Darge en Barbara Buchowiec als performers op de planken.

Het zondagnamiddagkoncert brengt na een lezing over de muzikale aktiviteiten binnen Logos en over het robotorkest, vervolgens een uitvoerige "Muziekdoosperformance", naast oudere komposities zoals "ManMo", "Caete", "Harpje… en interaktionele improvisatie samen met altvioliste Barbara Buchowiec.

Het volgende festival, niets minder dan Lille 2004, brengt een uitgebreid <M&M> Ensemble voor drie volle dagen naar de Aeronef in Rijsel.
Ook hier een tentoonstelling maar deze maal met de ROBOTS en AUTOMATEN van de hand van Godfried-Willem Raes en dit op volgende dagen: vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 januari 2004.
Ook hier twee koncerten op het programma: zaterdag- en zondagavond kunt u het <M&M> ensemble komen horen en zien met oude en nieuwe komposities voor de verbluffende muziekautomaten en robots, die verrassend boeiend reageren op de input van live spelers. Op deze manifestaties ziet u Kristof Lauwers, Emilie De Vlam, Bert Vandekerckhove, Barbara Buchowiec, Moniek Darge en vanzelfsprekend ook Godfried-Willem Raes aan de slag.
VAN HARTE WELKOM !