inhoud   kalender   koncertberichten   on the road   een kiekje   kolofon

 

logos on the road

Na de superdrukke oktobermaand kunnen we ons toch ook in november niet intomen:
We starten met een <M&M> koncert in eigen zaal, maar daarover kunt u elders in dit Logos Blad meer lezen… tenslotte is de Tetraederzaal niet "on the road…"

 

De Vlaamse media volgen schoorvoetend het goede Nederlandse voorbeeld:
Nadat <M&M> door niemand minder dan muzikus Armeno Albers uitvoerig werd belicht op de VPRO naar aanleiding van onze deelname aan het Festival in de Branding in Den Haag en dat ook Teleac een momentje aan onze "digitale kunst" besteedde, zond de Vlaamse TV1 op 20 oktober jl. een Afrit 9 spotje uit (even aarzelden we of het een spotje dan wel een spot zou worden) over Godfried-Willem Raes en zijn passie: het bouwen van muzikale robots.
Op maandag 10 november (als de datum niet nog eens verandert) zou dan een mini spot(je) gespat worden over de muziekdozen van Moniek Darge.
Nu, de opnames met de Griekse TV programmator Koula en haar ploeg heeft ons in ieder geval een prettige dag van de bovenste plank bezorgd. Wat de uitzending wordt, daar hebben we nog het raden naar.

 

Op zaterdag 22 november is het Logos Duo uitgenodigd deel te nemen aan het KriKri Festival, een jong en fris gebeuren waarop klankdichters, performers en musici elkaar de hand reiken. Wij zullen er naast een speciaal voor de gelegenheid gemaakte muziekdoosperformance, vanzelfsprekend ook Die Teufelsfalle van Ernst Jandl brengen, delen uit Godfried-Willem Raes' "Songbook" en zijn legendarische "sprekende vlammetjes"… dit alles kunt u komen bijwonen in Gent en voor meer details over dit boeiende Festival kunt u terecht op de KriKri website: http://www.krikri.be/Krikri2003.html


Workshop Jaap Blonk (KriKri 13 april 2002)

 

We sluiten de maand af met een merkwaardige koncertreis van de Logos Vrouwen "BasiaMo" (Barbara Buchowiec en Moniek Darge) naar het Italiaanse Pescara alwaar we op een uniek koncert brengen met als programma:

1. "Muziekdoos Performance" van Moniek Darge, gespeeld door BasiaMo
2. "Chou" van Barbara Buchowiec met BasiaMo klanken.
3 "Caete" van Moniek Darge, uitgevoerd door BasiaMo
         pauze
4. "ManMo" van Moniek Darge, uitvoering: BasiaMo
5. Interaktieve improvisatie (BasiaMo)
U kunt meer lezen over "Caete" op: http://www.logosfoundation.org/mon_art/caete.html
over "ManMo" op: http://www.logosfoundation.org/mon_art/manmo.html
en over onze interaktieve improvisaties op: http://www.logosfoundation.org/logos_women.html

"Chou" is een "tape kompositie" gerealiseerd in de lente van 2002 door Babara Buchowiec. Het werk is gebaseerd op materiaal van talrijke BasiaMo performances, waarbij we gebruik maakten van stem, altviool, viool en diverse klankobjekten.

Een "Music Box Performance" is a speelse performance waarbij we gebruik maken van de zelfgebouwde muziekdozen van Moniek Darge, naast stem, altviool en viool. We evoceren een magische wereld met afwisselend poëtische en grappige momenten.
Voor meer details over de muziekdozen kan u terecht op: http://www.logosfoundation.org/muziekdozen-mon.html
Onze biografieën zijn te vinden op:
Barbara Buchowiec: http://logosfoundation.org/index-barbara.html
Moniek Darge: http://logosfoundation.org/index-mon.html

Een relaas over ons wedervaren aan de Adriatische kust beloven we u voor een van de komende Logos Bladen.

BasiaMo

 

Lees volgende maand in het Logos Blad o.a. : Logos Ensemble op het Argos Festival te Brussel.