inhoud   kalender   koncertberichten   on the road   een kiekje   kolofon

 

Koncertkalender
november

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

woensdag 5 november 2003 om 20u.

<M&M> ensemble


De muziekrobots schieten weer in aktie! Denk dan niet aan monotone robotstemmen of science-fictiongeluiden maar wel aan vibrafoons, trommels, orgelpijpen, saxofoons en piano's die via komputers bespeeld worden. Naast vooraf gekomponeerde werken van o.a. Sebastian Bradt zijn er ook deze keer interaktieve stukken te horen waarbij live-instrumenten of danseres Emilie de Vlam in dialoog gaan met de robots.
Musici: Moniek Darge, Kristof Lauwers, Sebastian Bradt, Xavier Verhelst, Godfried-Willem Raes e.a.

 

maandag 17 november 2003 om 20u.

Kristoffer Zegers (NL) - Florian Maier (D)
(November Music)


Al 10 jaar lang steunt November Music muzikanten met veel experimenteerdrift. Twee komponisten kregen van dit internationale festival de opdracht om zich aan het werk te zetten. Kristoffer Zegers komt voor de dag met een stuk voor twee saxofoonkwartetten en elektronika. Florian Maier krijgt van November Music een droombezetting aangeboden (met o.a. de cembalo virtuoos Jan Rokita) waarvoor hij "Colours of Darkness" komponeerde. Beide nieuwe werken worden op dit koncert voorgesteld.

 

donderdag 27 november 2003 om 20u.

Horst Rickels (D)


Audio-kunstenaar Horst Rickels knutselt met veel inventiviteit allerlei installaties en nieuwe instrumenten in elkaar. Deze keer ging hij aan de slag met snaren, orgelpijpen en sirenes. Zoals we van hem gewoon zijn, is het resultaat zowel voor het oor als het oog een belevenis van formaat.