inhoud   kalender   koncertberichten   logos on the road   newfoundland   kolofon

 

LOGOS ON THE ROAD

 

Tijdens een hopelijk meer dan zonnige augustusmaand gaat Logos de openluchttoer op met een participatie aan de Patersholfeesten. De wonderlijke half-Indonesische muziekautomaat van Godfried-Willem Raes "Klung" zal de bevolking opvrolijken met haar melodieen. Wil je mee komen genieten van dit gratis spektakel, murw je dan een weg doorheen het feestgewoel tot op het Gentse Sluizeken en Oudburg en dit op

zaterdag 10 augustus van 16 tot 17 uur
en zondag 11 augustus van 15 tot 16 uur
harma

Op het feestprogramma staan wij vermeld als "Stichting Logos' 'Automaton' ". Een ander koosnaampje is <M&M> of <Mens en Machine>, wat staat voor verbluffende automatisering en veel akoestisch muziekplezier. Zorg dat je er bij bent.

Logos' <M&M>, Mens en Machine, kan in het buitenland op heel wat bijval rekenen en in augustus zijn we een eerste maal in Frankrijk voor twee weken te gast in Lille. Daar zullen een groepje Rijselse jongeren o.l.v. Leonaar De Graeve een <dr'eau'le de machine> bouwen naar ontwerp van Godfried-Willem Raes. Zowel Kurd Vandevelde, Moniek Darge, als uiteraard Godfried-Willem zelf, zullen Leonaar van tijd tot tijd bijspringen en mocht ook u een kijkje willen gaan nemen naar dit spektakulaire "work in progress", bel ons dan even op om afspraken te maken. Het projekt gaat door op werkdagen vanaf

dinsdag 13 augustus
tot en met
dinsdag 27 augustus

In het najaar kent dit projekt een vervolg met een publieke tentoonstelling van diverse watermachines. Lille kiest het komende seizoen resoluut voor nattigheid… kwestie van de regen te vlug af te zijn, misschien?

toetkuip

Een voorsmaakje van wat er u als trouwe Logos-supporter nog in de komende maanden in het buitenland aan Logos-aktiviteiten te wachten staat:

  • zaterdag 21 en zondag 22 september, Lille, Toetkuip en Watertransparanten
  • zondag 6 oktober, Helmond, Nederland: Pneumafonen
  • week-end 11 en 12 oktober, Lille, Frankrijk: Nancarrow op Player Piano
  • week-end 12 / 13 oktober, Parijs, Ircam, <M&M> Ensemble (in voorbereiding)
  • 2 en 3 november, Krakowia, Poland, <M&M> Ensemble
  • week-end 9 en 10 november, Den Bosch, Nederland, <M&M> Ensemble
  • donderdag 28 en Vrijdag 29 november, Enschede, Nederland, <M&M> Ensemble
Meer details kunt u lezen in komende Logos-Bladen, maar wij serveren u nu reeds graag dit neusje van onze wilde zalm.

m.d