inhoud   kalender   koncertberichten   logos on the road   newfoundland   kolofon

 

Koncertkalender
JUNI

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)

 

DINSDAG 6 AUGUSTUS OM 20 UUR

ELEKTRO-AKOESTISCH KONCERT


Geregeld geven we onze luisteraars de mogelijkheid om de recentste elektro-akoestische muziek te horen. Na het nodige speurwerk en een internationale "call for works" kunnen we een selektie van een zevental werken aanbieden. Deze geven een mooi beeld van de verscheidenheid die er leeft aan het elektro-akoestische front.
De doordringende minimalistische muziek van de jonge Brusselse komponist Dimitri Coppe staat deze keer centraal. Van hem zijn twee delen uit de Terrae Incognitae cyklus te horen. Het geheel wordt door een 8-koppig luidsprekerorkest ten gehore gebracht.

 

MAANDAG 12 AUGUSTUS OM 20 UUR

<M&M> ENSEMBLE
komputergestuurde muziekautomaten en musici o.l.v. Godfried Willem Raes


Nieuwe experimenten door het Logos automaten ensemble. Springlevende muzikanten gaan opnieuw het gevecht aan met de automatische piano's, orgels en perkussie. Komponisten als Kristof Lauwers, Godfried-Willem Raes en Moniek Darge geven een try-out van hun recentste werken.

 

DONDERDAG 22 AUGUSTUS OM 20 UUR

NEGATIVE ENTROPY


Met kabels verbonden planten op het podium. Muzikanten achter elektronische toestellen en mengpanelen. Negative Entropy is een zeldzame soort in het muzieklandschap. Dit duo van de Brit Michael Prime en de Belg Geert Feytons legt zich toe op het improviseren van soundscapes. Dit met behulp van zelfgemaakte instrumenten, elektronika en samples. Door het maken van landschappen vol fascinerende geluiden slagen ze er in hun twee passies -muziek en ekologie- te verenigen. Een virtuele natuurdokumentaire voor de oren!