inhoud    kalender    redaktioneel    nieuwjaarsbrief    koncertberichten    krook    vermont    kolofon

 

Koncertkalender
januari

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)

 

DONDERDAG 3 JANUARI 2002 om 20u

GODFRIED-WILLEM RAES: 50


Dr. Godfried-Willem Raes is al een halve eeuw lang een muziek-maker in de breedste zin van het woord. Muziek spelen, muziek bedenken, over muziek schrijven, muziektechnologie ontwerpen,... zijn allemaal uitingen van zijn passie voor muziek.
Redenen genoeg om de 50 jaar creativiteit te vieren van deze koncertorganisator, komponist, muzikant, bouwer van muziekautomaten, medestichter van Logos, docent aan het Gentse konservatorium & ontwerper van muziek-software!
gelieve voor dit verjaardagskoncert te reserveren op 09 223 80 89

 

DINSDAG 8 JANUARI 2002 om 20u

ENSEMBLE MEDUSA


Het Ensemble Medusa verenigt drie jonge muzikanten uit België en de VS die bewust willen afwijken van het klassieke stramien van een muziektrio. Op de eerste plaats staan hier drie muzikanten op het podium en niet zozeer een trompettist, trombonist en gitarist. Brent Wetters (VS), Thomas Smetryns (B) en Jonathon Kirk (VS) spelen even goed op melodika, perkussie, okarina of electronics. Ook de opsplitsing in uitvoerend en scheppend musikus moet er aan geloven: eigen komposities en improvisaties vormen het hoofdbestanddeel van hun repertoire waarin ook Scratch en Fluxus werken voorkomen.

 

DINSDAG 22 JANUARI 2002 om 20u

JERRY HUNT – door THE BARTON WORKSHOP


De Amerikaanse komponist Jerry Hunt (1943-1993) had tijdens zijn leven al een legendarische “sjamaan”-status wegens zijn hoogtechnologische bezwerende klankrituelen. Met zowel ratelaars en belletjes rond de voeten als infrarooddetectoren bracht hij het publiek in vervoering. Speciaal voor de muzikanten van The Barton Workshop schreef hij tijdens de jaren ’70 en ’80 verschillende solo- en ensemblewerken die in Logos te horen zullen zijn. Laat je door de hypnotiserende muziek van deze Texaanse magiër in verwondering brengen met The Barton Workshop dat als avant-garde ensemble een internationale faam geniet!

 

MAANDAG 28 JANUARI 2002 om 20u

PHILIP CORNER


De Amerikaanse komponist/performance kunstenaar Philip Corner voorstellen is bijna overbodig. Hij is één van de ikonen van de Amerikaanse aktuele kunst die zijn artistieke loopbaan begon in de Fluxus-beweging aan het begin van de jaren ’60. Later werkte hij nauw samen met komponisten als John Cage en James Tenney maar ook met choreografen en beeldendende kunstenaars. Zijn invloed op een hele generatie jonge Amerikaanse kunstenaars is zeer groot. Corner speelt samen met zijn vrouw, de Amerikaanse danseres Phoebe Neville in Logos een retroperspektief koncert van zijn pianowerken.