inhoud    kalender    koncertberichten    japan    road    kolofon

 

Koncertkalender
mei

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

DONDERDAG 3 MEI 2001 om 20u

SCOTT WILSON


De Canadese komponist Scott Wilson onderzoekt in Müllmusik de mogelijke muzikale toepassingen van afval, van restanten en ander als zwerfvuil rondslingerende data. Het gaat hier niet alleen om audiobestanden maar ook tot audio gekorrumpeerde digitale beelden en andere computerbestanden.

 

MAANDAG 7 MEI 2001 om 20u

AMANDA STEWART


De Australische stemkunstenares Amanda Stewart sloopt met plezier én overtuiging de grenzen tussen poëzie, performance, muziek, technologie en klank. Zo verkrijgt ze een "linguďstische muziek" waarin verschillende betekenissen door elkaar lopen.

 

DONDERDAG 10 MEI 2001 om 20u

KONSTANTIN GOCKEL


De Duitse vioolvirtuoos en komponist Konstantin Gockel komt bij Logos zijn nieuwste werk kreëren. 'Dracula' is een avondvullend werk voor solo viool ontstaan uit de fascinatie voor 's werelds bekendste vampier.

 

VRIJDAG 11 MEI 2001 om 20u

MONIEK DARGE, STEFAAN SMAGGHE,
BENN DECEUNINCK & U


11 mei is ieder jaar Moniek's verjaardag en deze maal nodigt zij u uit om tijdens een informeel feestje bij kaas en wijn kennis te maken met enkele aspekten van haar artistiek bezig zijn: muziekdozen, soundscapes, performance, vioolimprovisaties samen met Stefaan Smagghe, videoexperimenten samen met Benn Deceuninck en de kreatie van haar gloednieuwe "etudesolitudesamplitude". reservatie verplicht (09/223.80.89 of moniek.darge@logosfoundation.org)

 

DINSDAG 15 MEI 2001 om 20u

MADELEINE SHAPIRO


Madeleine Shapiro maakt al meer dan 25 jaar sier in de nieuwe (muziek) wereld. Deze gerenommeerde celliste brengt voor Logos een jong programma waarin recente werken voor cello en electronics centraal staan.

 

WOENSDAG 23 MEI 2001 om 20u

DUO SONNEKUS


Zang hoeft niet altijd samen te gaan met piano. Waarom de menselijke stem niet laten begeleiden door slagwerk? Het Duo Sonnekus (Sung Hae Park & Jonny Axelsson) laat werken van Duitse en Scandinavische komponisten horen voor deze weinig voorkomende bezetting.

 

DINSDAG 29 MEI 2001 om 20u

MATTHEW OSTROWSKI &
STEPHIE BÜTTRICH


De Duitse zangeres en komponiste Stephie Büttrich en de Amerikaanse elektrokomponist Matthew Ostrowski nemen ons mee op ontdekkingsreis naar de uitersten van de menselijke stem en de analoge elektronika.