inhoud    kalender    koncertberichten    g.-w. raes 4 others    japan    kolofon

 

Koncertkalender
januari

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

DINSDAG 9 JANUARI 2001 om 20u

ARNE DEFORCE & YUTAKA OYA


Twee specialisten van de eigentijdse muziek: cellist Arne Deforce en pianist Yutaka Oya, brengen een overzicht van muziek van de voorbije eeuw, recent en minder recent: naast York Holler, Serge Verstockt en Mauricio Kagel krijgen we ook werk te horen van o.m. Olivier Messiaen en Anton Webern.

 

WOENSDAG 17 JANUARI 2001 om 20u

MARTIN KAAIJ & EEVA KOSKINEN


De Nederlandse gitarist Martin Kaaij en de Finse violiste Eeva Koskinen vormen al jaren een bijzonder getalenteerd duo. Naast tal van koncerten namen ze ook 3 CD's op. Het programma dat ze brengen bestaat uit werken van Finse en Nederlandse komponisten waarvan er twee speciaal voor hen geschreven werden.

 

VRIJDAG 26 JANUARI 2001 om 20u

CHAMP D'ACTION


Champ d'Action brengt hier een op het eerste gezicht hybride programma, ware het niet dat de werken van Mario Davidovsky, Godfried-Willem Raes, John Cage, Steve Reich en Kaija Saariaho, allemaal op één of andere manier (virtueel, kompositorisch of technisch) met technologie geassocieerd kunnen worden.

 

DINSDAG 30 JANUARI 2001 om 20u

BRANDON LABELLE


De Amerikaan Brandon LaBelle heeft een erg gevarieerd parcours achter de rug: audio-kunstenaar, uitgever, schrijver, voordrachtgever, curator, en tal van dingen die tussen de kategorieën vallen. Eén van de duidelijkste leidraden in zijn werk is taal. Taal als objekt: geschreven, gesproken, verklankt, vervreemd, gedekonstrueerd