inhoud    kalender    koncertberichten    Website    J. Voguet    strijkkwartet    Ikeru    Indonesie    logos on the road    kolofon

 

Koncertkalender
juni 2000

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

MAANDAG 5 JUNI 2000 om 20u

SACHIKO M & TOSHIMARU NAKAMURA ('no-no duo')


Hoe klinkt een sampler als er geen samples inzitten? 'Stil', zou je denken, met veel vertrouwen in de digitale spitstechnologie. De Japanse Sachiko M bewijst welluidend het tegenovergestelde. Het geruis van de uitgezuiverde machine kombineert zij met sinustonen en de mixerfeedback van haar kollega Toshimaru Nakamura. 'no-no' staat voor 'no memory' en 'no input'. Extreme, poëtische (extreem poëtische?) geluidskunst.

 

 

VRIJDAG 16 JUNI 2000 om 20u

KRIS DE BAERDEMACKER


De jonge komponist Kris De Baerdemacker is langzamerhand een vast plaats aan het verwerven in ons muzieklandschap, dankzij erg eigenwijze en verfijnde werken. Hij heeft een hele reeks nieuwe werken af, enerzijds elektro-akoestische komposities en anderzijds instrumentale en elektro-instrumentale stukken, waarvoor hij ook beroep doet op de player piano.

 

 

MAANDAG 26 JUNI 2000 om 20u

STEVE RODEN


Californiër Steve Roden is audiovisueel kunstenaar; hij benadert beeld en geluid als evenwaardige media. Zijn werk houdt het midden tussen installatie en performance (of koncert), de toeschouwer kan het passief, vanop afstand waarnemen of zich er middenin begeven. Zelf omschrijft hij het als volgt: "stille kompositie - improvisatie - veldopname - elektronika - herhaling - lussen - stem/steen/klokken - site gebonden - zacht/traag - beweging".