inhoud    kalender    koncertberichten    infoshop    koncertverslag 27/1    logos trio in Indonesie    kolofon

 

Koncertkalender
maart 2000

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

VRIJDAG 3 MAART 2000 om 20u

MEANDER


Blokfluit en piano !!! Deze onwaarschijnlijke kombinatie blijkt tot onwaarschijnlijke dingen in staat. De blokfluit-familie alleen al omvat tientallen verschillende instrumenten, variërend van een "Garkleinflötlein" (lengte van een potlood) tot subbassen van een paar meter lang... En ook de piano van MEANDER is niet zomaar een piano. Sinds Cowell en Cage heeft een piano veel meer dan alleen een klavier... De kombinatie van deze twee instrumenten levert naast virtuoos vuurwerk ook prangende problemen op (hoe laat je in godsnaam blokfluit en piano samen spelen?, de piano is toch altijd te luid?). En daar ligt dan ook een, tot nog toe, grotendeels onontgonnen terrein voor hedendaagse komponisten. Diegenen die in opdracht van MEANDER een werk voor deze bezetting schreven, hebben elk een uiterst persoonlijke, fantasierijke oplossing gevonden.

 

 

DONDERDAG 16 MAART 2000 om 20u

CHAMP D'ACTION


Champ d'Action nodigde voor 2000 de jonge Fransman Marc André uit als gastkomponist. Als deel van zijn residentie kreeg hij de opdracht een zelfportret uit te werken. Het resultaat was verrassend: de geportretteerde stond erop slechts één van zijn eigen werken uit te voeren. De andere komponisten zijn allen vrienden (Lachenmann en Dittrich ook oud-leraars) en vertegenwoordigen twee generaties met een gelijklopende dekonstruktivistische interesse in de problematiek van de kompositionele architektuur.

 

 

DINSDAG 21 MAART 2000 om 20u

IAN PACE


"…phenomenal skills, technically masterful, rare intellectual ability, ultra-deft, utmost virtuosity, fluent pianism, formidably assured, stupendous, invincible fingers…" is slechts een greep uit de appreciaties van de Londense muziekpers bij het recenseren van de koncerten van de jonge Brit Ian Pace. Wat hem vooral bijzonder maakt is dat hij zijn pianistieke virtuositeit weet te evenaren met zijn muzikologische kennis, wat zijn koncerten des te doorleefder en boeiender maakt.

 

 

DONDERDAG 23 MAART 2000 om 20u

GERT-JAN PRINS


Piepen, kraken, brommen, ruisen, alle, meestal ongewenste, bijgeluiden die je met elektronika associeert worden door de Nederlander Gert-Jan Prins bewust uitgelokt en toegepast in ruige energierijke improvisaties. 'Noise' is hier werkelijk 'noise'.