Moniek Darge's homepage

Leve de Feminateek van Louis Paul Boon!


Mijn verontwaardiging over de beslissing om de feminateek van Louis Paul Boon niet in het Antwerpse fotomuseum te tonen is zo groot, dat ik alle Antwerpse vrouwen zou willen oproepen een naakte sit-in te houden op het plein voor het desbetreffende museum en er al hun kleren te verbranden. Uiteraard zijn ook alle naakte mannen die ons willen steunen van harte welkom.


Als oud Dolle Mina en schrijfster van het boek "Lijf tegen Lijf, een dagboek over Vrouwen tegen Verkrachting" (Kritak 1982) strijd ik sinds vele tientallen jaren tegen het nefaste christelijke puritanisme in onze samenleving. In 1980 organiseerde ik ism het Centrum voor Seksuele Voorlichting en Stichting Logos een naaktaktie op hoogdag 15 augustus op het Blankenbergse familiestrand en werden we met z'n allen voor de rechter gesleept en veroordeeld. Ook in beroep.


Anno 2001, op het moment dat men in Parijs eindelijk "l'Enfer" van de Bibliotheque Nationale de France toont, verbiedt men in armzalig Antwerpen een tentoonstelling van blote madammen! Waarom willen en moeten we perse onze kwalijke reputatie van achterlijke Vlaamse boerkes en boerinnen in stand houden? Dommer kan het niet.


Zien we dan hier nog steeds niet in dat verbod op bloot zowel voor vrouwen als voor mannen precies een motor is achter vrouwendiscriminatie en vrouwenverkrachting. Het puritanisme met wortel en al uitroeien is de enige oplossing om komaf te maken met gefrustreerd seksueel gedrag.


Louis Paul Boon heeft met zijn "Mieke Maaike" een schitterend pamflet geschreven. Mieke Maaike is zonder meer een boegbeeld van het vrijgevochten meisje dat zonder de minste frustratie door de wereld wandelt en afrekent met vrouwendiscriminatie, puriteins schuldgevoel en christelijke taboes.


Toon ons eindelijk die feminateek en breng tegelijk de "l'Enfer" van het Vatikaan voor het Vlaamse voetlicht. Stop de hipokrisie. Als fervente maker van muziekdozen, wil ik niets liever dan al die sigarenkistjes en pralinedozen van Jeanneke en Louis eigenhandig openen en er tegelijkertijd in mijn blootje een Mieke Maaikes lied bij zingen tot we van pure wellust lekker kronkelend klaarkomen.moniek darge, 1 februari 2008

 

  Moniek Darge's homepage