En

Startpagina

Wie we zijn

boekingen en reservaties

archief

winkel

Audities
We zijn voortdurend op zoek naar entoeziaste dansers en uitvoerders om te spelen en oefenen met onze onzichtbare instrumenten. Merk op dat uitvoeringen met het onzichtbare instrument vaak naakt gebeuren. Schrijf ons voor meer informatie.

UitvoerdersMediaRepertoire Discografie BoekingRobotsComposers Guide

Op vlak van muziek en technologie huisvest Logos het meest ervaren en ook meest innovatieve muziekensemble van het land. Zeker tijdens de laatste decennia krijgen koncertaktiviteiten met interaktieve robots en uitvoerders een prominente plaats in onze projekten. 45 jaar ervaring in het gebruik en de ontwikkeling van allerhande muzikale interfaces (draadloze gesture control, real time geluidsanalyse, microwave radar, sonar, versnellingssensoren, pyrodetektors, lichtsensors, myoelektrische toestellen, hersengolven, EEG en ECG...) in kombinatie met de resultaten op vlak van experimenteel robotontwerp werpen hun vruchten af. Dit moest wel leiden tot de oprichting van een professioneel ensemble met internationale uitstraling, gespecializeerd in uitvoeringen waarin het spanningsveld tussen mens en machine centraal staat.

Raadpleeg de koncertagenda voor data van de volgende performances.

“Het is niet mijn bedoeling om musici te vervangen door automaten. Het is gewoon een middel om hun menselijke beperkingen te overstijgen, om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Mensen worden niet beter met de tijd, automaten wel. (Godfried-Willem Raes)”