Big Bang festival - Abbaye de Neumünster,Groothertogdom Luxemburg

2 tot 25 juli 2021

klein robotorkest

Muziekautomaten Korn, Snar, Temblo en Toypi hullen zichzelf in stilte. Wanneer je naderbij komt, worden de robots wakker en reageren ze op jouw bewegingen. Vier sensoren detecteren zelfs de kleinste beweging. Ontdek hoe een kleine beweging met je pink klinkt of laat je onderdompelen in het bijna oorverdovend geluid dat weerklinkt wanneer je met je armen zwaait. Probeer zo stil mogelijk te staan om de automaten het zwijgen op te leggen. Het klein robotorkest is tot 25 juli te zien in de abdij.
Door de overstromingen van 15 en 16 juli raakten de robots Toypi, Snar, Temblo en Korn zwaar beschadigd. We zullen ze slechts kunnen onderzoeken bij hun terugkomst in Gent.

26 augustus 2021, 11 uur & 15 uur

Krokus aka Zonnebloemfestival, CCHA, Hasselt

Een herfstlandschap uit 100 beroemde gezichten van Edo van de Japanse kunstenaar Hiroshige vormt het vertrekpunt van de familievoorstelling U ki yo E.

De verschillende lagen van de houtsnede worden vertaald in diverse audiovisuele werelden. Het witte podiumlandschap wordt dankzij videoanimaties, kirigami, akoestische robots, instrumenten, vocale acrobatieën en performers omgevormd tot een wereld vol kleur en verbeelding.

RoboTango - Vlaamse dansorgels en Argentijnse tango's

21 oktober 2021

Kelderzaal, De Centrale, GENT

In dit Tangosalon verenigt Logos de Vlaamse traditie van de dansorgels met de traditie van de Argentijnse tangosalons. Geniet van een avond vol opzwepende ritmes en zwoele melodieën!
11 robots en sopraan Françoise Vanhecke brengen tango's van o.a. Weill, Sassone, Gardel, Castillo, Piazzolla en Matos Rodríguez en laten je dromen van Buenos Aires.
De vinnige passen en passionele bewegingen van de dansers van vzw Polariteit voeren je mee naar warmere oorden. Indien de corona-maatregelen dit toestaan, vindt er voor het optreden een workshop tango plaats.

zang: Françoise Vanhecke
dans: Pol Van Assche & Isolde Audooren
robots: Stichting Logos

In samenwerking met vzw Polariteit.
Met de steun van de Vlaamse Overheid en Stad Gent.

Big Bang festival - De Singel

30 oktober 2021

U ki yo E

7 november 2021

Concertgebouw, Brugge

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Big Bang festival - Bozar

7 november 2021

Big Bang festival - muziekcentrum De Bijloke

14 & 15 november 2021

Big Bang festival - opera Lille

20 & 21 november 2021

Muzieklabyrint - Het Paleis

2 december 2021 - 6 januari 2022

Meer info op Zonzo Compagnie

Black Robots

10 december 2021, 20:00

Chudoscnik Sunergia, Eupen

KL-EX & Stichting Logos: Black Robots

Het Eupense ensemble KL-EX en het Gentse Logos steken de handen in elkaar om een nieuwe voorstelling te maken. Het werk 'Black Angels' van de Amerikaanse componist George Crumb dat in 1970 - exact 50 jaar geleden - naar aanleiding van de Vietnamoorlog werd geschreven, vormt de inspiratiebron van dit project. In het eerste deel van dit werk voor elektrische strijkinstrumenten, genaamd 'Threnody I: Night of the Electric Insects', imiteert hij de bedreigende helikoptergeluiden die deze oorlog typeerden. KL-EX VOG en Logos willen in dit buitengewone project deze gedachten uitdiepen en overdragen op onze huidige tijd. Actuele vragen over de toenemende automatisering en digitalisering worden daarbij op kunstzinnige wijze verwerkt. Naast strijkinstrumenten, menselijke stemmen en muziekrobots wordt daarvoor ook moderne muziekelektronica ingezet.

Het publiek kan zich voorafgaand aan het concert voorbereiden op deze klankwereld, door middel van een workshop. In het middelpunt van het concertprogramma staat de première van een nieuwe compositie voor viool en muziekrobots van de Oost-Belgische componist Christian Klinkenberg. Daarnaast staan er op het programma ook korte werken van Frederic Rzewski, Dominica Eyckmans en Paul Pankert voor solo-instrumenten, muziekrobots en live-elektronica.

1 maart 2022

De Handelsbeurs, Gent

U ki yo E - schoolvoorstellingen

4 maart 2022 - 10.00 & 13.30

Place Senghor, Brussel

5 maart 2022 - 16.00

Place Senghor, Brussel

Een herfstlandschap uit 100 beroemde gezichten van Edo van de Japanse kunstenaar Hiroshige vormt het vertrekpunt van de schoolvoorstelling U ki yo E.

Met de steun van de Vlaamse Overheid

Stichting Logos kan de meest diverse concertprogrammas aanbieden evenals talloze verschillende audio-art projecten, intallaties, interactieve robots, events, workshops en klankhappenings. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

We have a very wide variety of concert programs available as well as many audio-art projects, workshops, events and happenings. For all enquiries Or call us: +32 09 223 80 89