Logos te gast in het S.M.A.K.

Opening op zaterdag 2 oktober om 14u30

Tentoonstelling van 2 oktober t.e.m. finissage op zondag 24 oktober 2021

Waar deze audio-art tentoonstelling eerst muziekrobots van Godfried-Willem Raes bracht, komen nu "Muziekdozen", "Water Transparanten en het "Klankschilderij" van Moniek Darge aan de beurt. De Logos' "Plus Minus" installatie, die door het publiek kan bespeeld worden, vormt de link tussen beide tentoonstellingsdelen. Al deze werken gaan in dialoog met de 'Synchro Tafel' van Suchan Kinoshita, een werk uit de collectie van het museum.

De alternatieve muziekdozen, zoals het ganse oeuvre van Moniek Darge, zijn een vurig pleidooi om op een speelse manier creatief met geluiden aan de slag te gaan en de fantasie de vrije loop te laten.

Workshops

• Op 6 oktober van 14u tot 16u30 is er een klankworkshop SPEELPLANK, waar je zelf een speelplank kan bouwen en solderen. Dit is een bijzonder muziekinstrument dat via contactmicrofoons trillingen van voorwerpen rechtstreeks in versterkt geluid omzet. Aan de basis van dit zelfbouwmuziekinstrument liggen principes die door veel geluidskunstenaars worden gebruikt.

• Op 13 oktober van 14u tot 16u30 is er een klankworkshop MUZIEKDOZEN . Muziekkunstenaar Moniek Darge neemt jullie mee in haar tentoonstelling van verschillende muziekdozen. Samen luisteren jullie niet alleen naar hun geluiden maar ook naar de bijhorende verhalen. Muziekdozen vertellen ons immers een poŽtisch audiovisueel verhaal, gebouwd met stille klanken, subtiele lichtreflecties en een vleugje bevrijdende kitsch als ironische noot. Daarna ga je zelf aan de slag. We proberen ons voor te stellen hoe onze doos klinkt. Traag maar zeker vullen onze oren zich met geluid.

Big Bang festival - De Singel

30 oktober 2021

Logos klein robotorkest

De muzikale robots Korn, Snar, Temblo en Toypi hullen zichzelf in stilte. Wanneer je naderbij komt, worden de robots wakker en reageren ze op jouw bewegingen. Vier radar sensoren detecteren zelfs de kleinste beweging. Ontdek hoe een kleine beweging met je pink klinkt of laat je onderdompelen in het bijna oorverdovend geluid dat weerklinkt wanneer je met je armen zwaait. Probeer ook eens zo stil mogelijk te staan om de automaten het zwijgen op te leggen. Ook dat blijkt moeilijker dan je denkt.

U ki yo E

7 november 2021, om 11u en om 15u

Concertgebouw, Brugge

Een herfstlandschap uit 100 beroemde gezichten van Edo van de Japanse kunstenaar Hiroshige vormt het vertrekpunt van de familievoorstelling U ki yo E.

De verschillende lagen van de houtsnede worden vertaald in diverse audiovisuele werelden. Het witte podiumlandschap wordt dankzij videoanimaties, kirigami, akoestische robots, instrumenten, vocale acrobatieën en performers omgevormd tot een wereld vol kleur en verbeelding.

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Big Bang festival - Bozar

7 november 2021

klein robotorkest

Muziekautomaten Korn, Snar, Temblo en Toypi hullen zichzelf in stilte. Wanneer je naderbij komt, worden de robots wakker en reageren ze op jouw bewegingen. Vier radar sensoren detecteren zelfs de kleinste beweging. Ontdek hoe een kleine beweging met je pink klinkt of laat je onderdompelen in het bijna oorverdovend geluid dat weerklinkt wanneer je met je armen zwaait. Probeer zo stil mogelijk te staan om de automaten het zwijgen op te leggen.

Big Bang festival - muziekcentrum De Bijloke

14 & 15 november 2021

Big Bang festival - opera Lille

20 & 21 november 2021

Muzieklabyrint - Het Paleis

2 december 2021 - 6 januari 2022

Meer info op Zonzo Compagnie

Black Robots

10 december 2021, 20:00

Chudoscnik Sunergia, Eupen

KL-EX & Stichting Logos: Black Robots

Het Eupense ensemble KL-EX en het Gentse Logos steken de handen in elkaar om een nieuwe voorstelling te maken. Het werk 'Black Angels' van de Amerikaanse componist George Crumb dat in 1970 - exact 50 jaar geleden - naar aanleiding van de Vietnamoorlog werd geschreven, vormt de inspiratiebron van dit project. In het eerste deel van dit werk voor elektrische strijkinstrumenten, genaamd 'Threnody I: Night of the Electric Insects', imiteert hij de bedreigende helikoptergeluiden die deze oorlog typeerden. KL-EX VOG en Stichting Logos willen in dit buitengewone project deze gedachten uitdiepen en overdragen op onze huidige tijd. Actuele vragen over de toenemende automatisering en digitalisering worden daarbij op kunstzinnige wijze verwerkt. Naast strijkinstrumenten, menselijke stemmen en muziekrobots wordt daarvoor ook moderne muziekelektronica ingezet.

Het publiek kan zich voorafgaand aan het concert voorbereiden op deze klankwereld, door middel van een workshop. In het middelpunt van het concertprogramma staat de premiere van een nieuwe compositie voor viool en muziekrobots van de Oost-canton componist Christian Klinkenberg. Daarnaast staan er op het programma ook korte werken van Frederic Rzewski, Dominica Eyckmans en Paul Pankert voor solo-instrumenten, muziekrobots en live-elektronica.

U ki yo E - familievoorstelling

1 maart 2022

De Handelsbeurs, Gent

U ki yo E - schoolvoorstellingen

4 maart 2022 - 10.00 & 13.30

Place Senghor, Brussel

U ki yo E - familievoorstelling

5 maart 2022 - 16.00

Place Senghor, Brussel

Een herfstlandschap uit 100 beroemde gezichten van Edo van de Japanse kunstenaar Hiroshige vormt het vertrekpunt van de schoolvoorstelling U ki yo E.

Met de steun van de Vlaamse Overheid

Stichting Logos kan de meest diverse concertprogrammas aanbieden evenals talloze verschillende audio-art projecten, intallaties, interactieve robots, events, workshops en klankhappenings. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

We have a very wide variety of concert programs available as well as many audio-art projects, workshops, events and happenings. For all enquiries Or call us: +32 09 223 80 89