index   kalender   koncertberichten   on the road   kolofon  

Logos on the road

 

<M&M> op de Dag van de Oude Muziek in Alden Biesen

Er blijft maar interesse komen voor onze Oude Muziek-produkties van de afgelopen jaren. Niet alleen is het over een kleine twee maand weerom prijs met <M&M> 'Albion', in tussentijd werd onze LPD-cd Ancient Music door diverse media waaronder Knack en Klassiek Centraal uitgebreid bejubeld. Misschien mede daardoor heeft de organisatie van Basilica Festival haar oog op ons laten rusten en ons uitgenodigd om deel te nemen aan de 'Dag van de Oude Muziek - Musica Nova' in Bilzen. Op zondag 27 juni is het zover: dan trekken we met nagenoeg het hele robotorkest naar de andere kant van het land, meerbepaald naar de muzeale landskommanderij van Alden Biesen. Op uitnodiging van artistiek programmator Bart De Vos werden we verzocht om een programma samen te stellen met voornamelijk Middeleeuwse muziek zoals we dat vorige zomer op <M&M> Medieval hebben gebracht.

De muzici van dienst zijn blokfluitist Marcel Ketels, tenor Ludwig Van Gijsegem en gambist Dirk Moelants. Logos-medewerkers: Xavier Verhelst, Sebastian Bradt, Kristof Lauwers en Godfried-Willem Raes. Voor wie vroeg uit bed kan en niet te beroerd is zich naar het verre Oosten te begeven, maken we nog even de speeldata kenbaar: zondag 27 juni, in het Voorhof van het domein Alden Biesen. <M&M> ensemble speelt om 11u, 13u en 14u30 muziek van Guillaume Dufay, Gilles Binchois en uittreksels uit het Llibre Vermell de Montserrat.

Meer informatie kan u altijd natrekken op: http://www.festivalvanvlaanderen.be/index.php?id=1561&tx_festival_pi1[uid]=1411




Vonkhoofd - second time

Voor wie het aanbelangt: een klein jaar na de première van Sebastian Bradt's opdrachtsstuk voor TrefPunt Vzw, krijgt het Vonkhoofd een tweede uitvoeringskans aangeboden. Ditmaal niet bij Sint-Jacobs, maar een goeie kilometer naar het zuidwesten, in de Parnassuskerk van de Oude Houtlei nr. 124, 9000 Gent. Het koncert gaat door op vrijdag 11 juni om 20u30 en de uitvoerders zijn nog steeds dezelfde: pianist Timur Sergeyenia en diens strijkorkest Die Mannschaft, aangevuld met organiste Laure Dermaut en slagwerker Wim Segers.
Be welcome!