index   kalender   koncertberichten   kolofon  


Koncertkalender maart

LOGOS TETRAEDER, BOMASTRAAT 26, 9000 GENT


donderdag 4 maart 2010 om 20u

Shiau-uen Ding


Pittige, virtuoze muziek die de kontroverse niet schuwt, dat is doorgaans het werkterrein van Shiau-uen Ding. Deze Amerikaans-Taiwanese pianiste bewijst het op dit solokoncert, met muziek van onder meer Christopher Bailey, Milton Babbitt en Moritz Eggert.

 

maandag 8 maart 2010 om 20u

bESIdES - Under One's Breath


Het gemeenschappelijk draagvlak van de negenkoppige groep bESIdES is een scherpe feeling voor timbre en nuance. Voor deze gelegenheid brengen zij voornamelijk spektraal georiënteerd werk van Tristan Murail, Pascal Dusapin, Annelies Van Parys en Johannes Schöllhorn.

 

donderdag 18 maart 2010 om 20u

New Media III - Rare Degree


In onze derde editie van New Media laten we ons verrassen door Rare Degree, een polyvalent duo van saxofonist Michael Strauss en fagottiste Dana Jessen. Naast werk van Ivo Bol, Anne LaBerge en Matthew Burtner brengen ze ook enkele improvisaties op onder meer 'recyclable objects', Tibetaanse klokken, 'squeaky toys' en bamboe. Ook met ons eigenste <M&M> robotorkest (en hiervoor staat onze medewerker Troy Rogers garant) wagen ze zich aan enkele experimentele jamsessies.

 

donderdag 25 maart 2010 om 20u

<M&M> 'Exotika'


Een ruim veertigkoppig machineorkest speelt muziek uit alle hoeken van de aardkloot. We hebben besloten om aan de vooravond van een nieuwe lente de exotische toer op te gaan, van gamelan over katajjaq (Inuit keelzang) tot Afrikaanse ritmes. Niet te missen, dit event!

 



Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent
en de Provincie Oost-Vlaanderen

Inkom: 8 euro.
Betalende Logos-Blad-abonnees, studenten, CJP, 60+ers, leden van het Steunfonds, Humanistisch Verbond, London Musician's Collective, Muzikon, Free Time: 5 euro