index     kalender     koncertberichten     on the road   soundies     kolofon


Koncertkalender november

LOGOS TETRAEDER, BOMASTRAAT 26, 9000 GENT


donderdag 5 november 2009 2008 om 20u

Jerome Rothenberg & Charlemagne Palestine


Jerome Rothenberg is sedert de jaren vijftig aktief als schrijver, dichter, antologist en vertaler. Hij is ook bekend als een adembenemend performer; zijn gedichten dienen eerder gehoord dan gelezen te worden. Zijn werk ademt eruditie uit, gekombineerd met ongebreidelde humor en een niet aflatende frisheid. Op deze voorstelling deelt hij het podium met de minimalistische pianist Charlemagne Palestine.

 

dinsdag 10 november 2009 om 20u

Hallveig Guðný Kolsöe Ágústsdóttir


De uit Ijsland afkomstige Hallveig Guðný Kolsöe Ágústsdóttir heeft al vaker met musici opgetreden bij Logos. Zelf doet ze aan een vorm van action painting met sobere, vage vormen en veel pastelkleuren. De gastmusici (voor deze gelegenheid pianist Frederik Croene en violiste Marieke Berendsen) laten zich inspireren door in real time gegenereerde grafische partituren in de zoektocht naar de link tussen klank en beeld.

 

donderdag 12 november 2009 om 20u

Maja Jantar, Sebastien Dicenaire & Vincent Tholomé / Kristof Lauwers & Olaf Risee


Al jaren doen geruchten de ronde over vonken die overvliegen tussen de pen van dichter Olaf Risee en de realtime klankbewerkingen van Kristof Lauwers. Stem wordt programmeertaal, elektronisch geluid wordt taal. De werktitel van dit alles is In De Kersenboom en meandert vrijelijk tussen open klinkers en al even open source - software.

Kirkjubaejarklaustur (althans, de oraal-leksikale versie ervan) is een nieuw projekt van Maja Jantar, Sebastien Dicenaire en Vincent Tholomé. De avant-première vindt plaats bij Logos en nadien verhuist de voorstelling naar het Centre Pompidou in Parijs, waar ze te zien zal zijn tijdens het festival 'Bruits des Bouches' op 18 november.
(ism. Vzw KriKri)

woensdag 18 november 2009 om 20u

<M&M> - 'Darkness'


Het zijn nog net niet de donkerste dagen van het jaar, maar het scheelt niet veel. Deze maand gooien we ons volop in een obskuur, maar niettemin veelzijdig tema: Darkness. De robots van het Orkest hebben niet voor niets programmeerbare, door midi-kommando's aangestuurde lichtjes en die worden volop gebruikt in het werk van Yvan Vander Sanden, Sebastian Bradt, Moniek Darge en Kristof Lauwers, dat alles olv. Godfried-Willem Raes.

 

dinsdag 24 november 2009 om 20u

Lukas Ligeti


De muziek van Lukas Ligeti is op zijn minst kaleidoskopisch te noemen. Het is een unieke mix van akoestisch en elektronisch, traditioneel en avant - gardistisch, maar vooral: etnisch geïnspireerd met alternatieve stemmingen en massa's polyritmiek. En het is onvergetelijk voor wie het eenmaal gehoord heeft.

 



Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent
en de Provincie Oost-Vlaanderen

Inkom: 8 euro.
Betalende Logos-Blad-abonnees, studenten, CJP, 60+ers, leden van het Steunfonds, Humanistisch Verbond, London Musician’s Collective, Muzikon, Free Time: 5 euro