index     kalender     koncertberichten     mikroton 13     onder dak     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
april

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

dinsdag 8 april 2008 om 20u

FREDERIK CROENE


Frederik Croene laat zijn passie voor nieuwe muziek opnieuw de vrije loop. Deze uitmuntende pianist speelt imposante en virtuoze werken van o.a. Claude Vivier, Stefan Van Eycken, Jonathan Harvey en Michel Van der Aa. Een uitstekende gelegenheid om een staalkaart van hedendaagse pianomuziek te horen!

 

dinsdag 15 april 2008 om 20u

APSARA & STEFAN PRINS


Het blokfluitduo Apsara verdedigt sinds 2000 niet alleen met een tomeloos enthousiasme de hedendaagse muziek maar is ook voortdurend op zoek naar ongehoorde klanken voor deze oude instrumenten. Nieuwe kombinaties met andere instrumenten en media genieten daarom hun voorkeur. Stefan Prins -live-elektronikus van dienst- vervoegt hen in dit koncert en samen laten ze komposities horen van Emanuele Casale, Maurizio Pisati, Agustino Di Scipio en Rolf Riehm.

 

donderdag 24 april 2008 om 20u

<M&M> ORKEST - "GLITCHES"


Net als mensen van vlees en bloed hebben ook de muziekrobots hun tekortkomingen en net die gebreken worden met plezier uitgebuit door komponisten als Agustino Di Scipio en Sebastian Bradt. Fouten in de mechaniek blijken helemaal niet zo fout te klinken! Een koncert waarop het robotorkest haar 'menselijke' kant laat horen?

 

woensdag 30 april 2008 om 20u

ELECTRONIC HAMMER


Wie twee jaar geleden 'Electronic Hammer' aan het werk zag in Logos, weet dat hun koncerten een belevenis van formaat zijn. Dit trio van slagwerk en 2 komputers maakt een aanstekelijke mix van elektronische en akoestische geluiden. Behalve eigen komposities en improvisaties staan deze keer ook werk van Cort Lippe, Rodrigo Sigal en Alejandro Castanos op het programma.

 

Met steun van de Stad Gent.