index     kalender     koncertberichten     mikroton 11     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
februari

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

donderdag 31 februari 2008 om 20u

PHOENIX DUO


De kombinatie van sopraan en klarinet biedt een verfijnde mix van timbres met uitgebreide expressieve mogelijkheden. Françoise Vanhecke en Stephan Vermeersch bouwden de voorbije jaren een internationaal repertoire op met verschillende werken die speciaal voor hen geschreven werden. In dit koncert krijg je komposities te horen van o.a. Svitlana Azarova, Vytautas Germanavicius, Christian Henking en Volodymyr Runchak.

 

donderdag 7 februari 2008 om 20u

M&M ORKEST "XPRMTL"


Het <M&M> orkest doorbreekt al jaren de vertrouwde grenzen tussen performance, dans, muziek, technologie, uitvoerder en komponist. Een hommage aan experimentele kunstenaars uit het verleden zoals John Cage en andere pioniers was dan ook onvermijdelijk. Het M&M orkest o.l.v. Godfried-Willem Raes brengt een boeiende selektie uit het reeds uitgebreide repertoire dat van deze komponisten beschikbaar is voor het toch wel unieke en alsmaar groeiende Mens en Machine Orkest met zijn meer dan 38 muzikale robots.

 

dinsdag 12 februari 2008 om 20u

A SEARCH FOR RENOISE


Bij de drie jonge komponisten Cathy Van Eck, Sebastian Lach Lau en Paul Craenen zijn beweging en klank nauw met elkaar verbonden. In deze voorstelling bouwen deze klankavonturiers met luidsprekers, mikrofoons, bewegende panelen en buizenkonstrukties fascinerende muziekinstrumenten. Van Eck, Lach Lau en Craenen staan zelf op het podium en laten de feedback-geluiden een eigen leven leiden. (een produktie van Champ d'Action)

 

dinsdag 19 februari 2008 om 20u

PETER JACQUEMYN & ARNE DEFORCE & SIGRID TANGHE


Twee improvisatie-virtuozen en specialisten van de lage snaren delen voor het eerst het podium. Kontrabassist Peter Jacquemyn is al jaren een vurige en vaste waarde op improvisatie-podia in binnen- en buitenland, cellist Arne Deforce verdiende zijn sporen in de hedendaags-klassieke muziek maar blijkt ook een begenadigd improvisator. Vizueel kunstenares Sigrid Tanghe was enkele jaren geleden in Logos te bewonderen in een koncert met Jacquemyn. Zowel solo's als duo's met en zonder projektie komen in dit koncert aan bod. Vuurwerk verzekerd!

 

zondag 3 februari: Cultureel Centrum Strombeek
zondag 24 februari: Cultureel Centrum Diest

LOGOS OP VERPLAATSING : PNEUMAFOON ORKEST


Stichting Logos op de baan met een spektakulaire klankinstallatie: het pneumafoon orkest ontworpen door Godfried-Willem Raes! Twintig klankskulpturen worden bespeeld via opblaasbare kussens. Een unieke installatie die Logos reeds meer dan vijftien jaar behalve in Vlaanderen ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italië getoond heeft.

 

Met steun van de Stad Gent.