index     kalender     koncertberichten     mikroton     on the road     Dick Raaijmakers     kolofon

 

Koncertkalender
oktober

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

dinsdag 9 oktober 2007 om 20u

PHILIP MEAD (UK) - piano


Al meer dan twintig jaar is de pianist Philip Mead één van de markante figuren van de hedendaagse muziek in Groot-Brittanië. Hij verzorgde premières van komponisten als Karlheinz Stockhausen en George Crumb. Op dit koncert speelt hij het voor hem gekomponeerde ‘Tombeau de Messiaen” van Jonathan Harvey, een werk dat wereldwijd door verschillende pianisten na hem vertolkt werd. Daarnaast maakt hij een fijne selektie uit werk van o.a. Oliver Knussen, Chris Dench en Stephen Montague.

 

donderdag 18 oktober 2007 om 20u

<M&M> ensemble "SENSATIONS"


Het M&M orkest toont zich van zijn gevoeligste kant. Alle muziekrobots van het orkest worden voorzien van sensoren die de input van menselijke spelers en bespelers voelen. Het Logos sensor-lab toont zijn nieuwste verwezenlijkingen en de muziekautomaten laten zich horen als heuse lieve robots. De fokus in dit koncert ligt op interaktief werk van Kristof Lauwers en de robotbouwer zelf, Godfried-Willem Raes..

 

maandag 22 oktober 2007 om 20u

STEVE McCAFFERY


Poëzie + Theorie + Performance = STEVE McCAFFERY
Steven McCaffery is één van de klinkende namen in de wereld van de (klank)poëzie. Samen met Paul Dutton, bpNichol en Rafael Barreto-Rivera richtte hij de inmiddels legendarische klankpoëziegroep The Four Horsemen. Op verzoek van Krikri vzw, Stichting Logos en Universiteit Gent brengt hij een unieke soloperformance.

 

donderdag 25 oktober 2007 om 20u

AGARTHA (B)


Het duo An Raskin en Bram Bossier staat niet enkel garant voor een mooie instrumentkombinatie van bajan (akkordeon) en altviool maar ook voor gedreven vertolkingen van de nieuwste kamermuziek. Voor dit koncert vervoegt cellist François Deppe zich bij het duo en samen brengen ze komposities van de 75-jarige Sofia Gubaidulina en de jonge Stefan Prins.

 

Met steun van de Stad Gent.