index     kalender     koncertberichten     mikroton     on the road     Dick Raaijmakers     kolofon

 

DICK RAAIJMAKERS.
MONOGRAFIE


foto: omslag Dick Raaijmakers.Monografie


Binnenkort verschijnt "DICK RAAIJMAKERS. MONOGRAFIE". Dick Raaijmakers (1930) wordt alom erkend als één van de grondleggers van de elektronische muziek in Nederland. Als komponist, teatermaker en beeldend kunstenaar heeft hij een omvangrijk oeuvre op zijn naam. In de jaren '50 stond hij al aan de wieg van de ontwikkeling van populaire elektronische muziek in Nederland, waarna hij zich steeds meer heeft toegelegd op (muziek)teater en beeldende kunst. Zijn werken en installaties zijn van een dusdanige originaliteit en artisticiteit, dat ze wereldwijd hun gelijke niet kennen.

In december 2007 verschijnt een komplete monografie over deze markante kunstenaar, die de breedte en diepte van zijn werk in beeld brengt. Dit boek geeft inzicht in de werkmetoden, denkwijze en motivatie van Raaijmakers en fungeert daarnaast als onmisbaar naslagwerk. Het overzicht wordt begeleid door een aantal essays van experts uit de muziek- en teaterwereld als Elmer Schönberger, Frans Evers, Kees Tazelaar, Michael van Hoogenhuyze en Paul Slangen.
Met V2_, Instituut voor de instabiele media heeft Dick Raaijmakers twee jaar lang zijn persoonlijke archieven doorgespit en ondersteboven gekeerd om van alle werken de eerste schetsen, de korrespondentie, de uitgewerkte koncepten en de vaak intense samenwerkingen en uitvoeringen in kaart te brengen. Hiermee wordt niet alleen het werk van Dick Raaijmakers inzichtelijk maar ook een belangrijk deel van de Nederlandse naoorlogse kunst.

De monografie van Dick Raaijmakers is een boek dat niet mag ontbreken in de kollektie van iedere liefhebber van elektronische muziek, teater, kunst en performance.


Speciale editie
In een beperkte oplage van 250 exemplaren brengt V2_Publishing ook een speciale editie van dit boek uit. Deze unieke uitgave is genummerd en voorzien van een exclusief gesigneerd portret van Dick Raaijmakers door fotograaf Vincent Mentzel. De speciale editie is uitsluitend verkrijgbaar op bestelling en zal niet in de winkel verschijnen. Deze speciale editie kunt u tot en met 1 december 2007 bestellen via de website www.dickraaijmakers.nl

DICK RAAIJMAKERS. MONOGRAFIE
Uitgever: V2_Publishing
ISBN 978-90-5662-599-3
Redaktie: Arjen Mulder en Joke Brouwer
Gebonden, 550 pagina's, geïllustreerd kleur en zwart-wit
Prijs: € 59,90

Speciale editie: € 89,-

DICK RAAIJMAKERS. MONOGRAFIE is mogelijk gemaakt met steun van Fonds BKVB, FAPK, Gemeente Eindhoven, Prins Bernhard Cultuurfonds, Société Gavigniès, STROOM hcbk, VSBfonds