index     kalender     koncertberichten     mikroton     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
mei

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

donderdag 3 mei 2007 om 20u.

Malcolm Goldstein (US) & Matthias Kaul (D)


"No concepts, just playing" was het antwoord op onze vraag naar uitleg over dit koncert. Bij een andere muzikant zou je hierdoor afwachtend reageren maar de legendarische violist en improvisator Malcolm Goldstein zorgt gegarandeerd voor vuurwerk op het podium zeker als hij bijgestaan wordt door de even virtuoze en inventieve perkussionist Matthias Kaul!

 

dinsdag 15 mei 2007 om 20u.

<M&M> "Dances"


Een maandelijks experiment met het Logos automaten orkest. Springlevende muzikanten gaan opnieuw in de clinch met de automatische orgels, accordeons en perkussie. Op dit koncert krijg je bovendien voor het eerst de nieuwe Xy-robot te zien, een xylofoon gestemd in kwarttonen. Musici: Moniek Darge, Kristof Lauwers, Sebastian Bradt, Xavier Verhelst, Godfried-Willem Raes e.a.

 

dinsdag 29 mei 2007 om 20u.

Arne Deforce (cello)


Arne Deforce heeft een stevige reputatie opgebouwd als uitvoerder van hedendaagse muziek. Op dit koncert waagt hij zich aan de volledige uitvoering van de monumentale Trilogie van Giacinto Scelsi. Een werk dat ongetwijfeld tot de hoogtepunten van de 20ste-eeuwse celloliteratuur behoort en dat ook binnen het oeuvre van de raadselachtige komponist Scelsi opvalt door het persoonlijke en programmatorische karakter. Ongetwijfeld een bezielde uitvoering van intrigerende muziek!

 

Met steun van de Stad Gent.