index     kalender     koncertberichten     archief     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
februari

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Donderdag 8 februari 2007 om 20u.

DUO PETRA STUMP & HEINZ-PETER LINSHALM
DUO KARIN DE FLEYT & FREDERIK CROENE


Twee duo’s: vier jonge en getalenteerde verdedigers van nieuwe muziek.
Petra Stump en Heinz–Peter Linshalm uit Oostenrijk vormen samen een internationaal gewaardeerd klarinetduo dat voor hun eerste bezoek aan Vlaanderen stukken van o.a. Beat Furrer en Claudio Ambrosini meebrengt.
Fluitiste Karin De Fleyt en pianist Frederik Croene hebben hun sporen al ruimschoots verdiend op de Vlaamse podia en behoeven geen voorstelling meer. Op deze avond zijn ze samen te horen in werk van Jonathan Harvey en Salvatore Sciarrino.

 

Donderdag 15 februari 2007 om 20u.

TEODORO ANZELLOTTI


Teodoro Anzellotti is zonder twijfel één van de meest virtuoze en gedreven akkordeonisten die er mee voor gezorgd heeft dat de akkordeon de voorbije 25 jaren een vaste plaats heeft verworven op het koncertpodium. Anzellotti speelde wereldpremières van komposities van o.a. Heinz Holliger, Mauricio Kagel, Toshio Hosokawa, Salvatore Sciarrino en Michael Jarrell. Vooral door de eerste uitvoering van de Sequenza XIII van Luciano Berio werd hij een veel gevraagd muzikant. Dit werk en verschillende andere uit zijn ruim repertorium laat hij horen in Logos.

 

Dinsdag 20 februari 2007 om 20u.

<M&M>ENSEMBLE "EARLY SPRINGS"


Een vroege lente, een nieuw geluid waarbij de robot in het zonnetje komt te staan en wellicht reeds een glimp kan worden opgevangen van , de in de steigers staande kwarttoonsrobot. Het ensemble is uniek in zijn soort: meer dan 30 komputergestuurde muziekrobots hebben eigen oren en ogen en spelen samen met muzikanten en dansers.
Op geen ander podium is de versmelting tussen technologie en muziek zo ver gevorderd. Door de grote interesse van komponisten bestaat er een ruim repertoire voor dit ensemble. Dit bestaand maar ook nieuw werk is te horen in performances van Moniek Darge, Marian De Schryver, Godfried-Willem Raes, Sebastian Bradt en Kristof Lauwers.

 

Met steun van de Stad Gent.