index     edito     kalender     koncertberichten     lpd 016     kolofon

 

Editoriaal

Beste koncertbezoek(st)er,

2006 was voor ons - en hopelijk ook voor u - een vruchtbaar en suksesvol jaar.
Terugblikkend op hetgeen Logos het voorbije jaar verwezenlijkt heeft, kunnen wij, mede dank zij de groeiende jeugdige belangstelling voor onze programma's en dank zij de vele, vooral buitenlandse, uitnodigingen voor nieuwe muziekfestivals, er ook in 2007 met minstens evenveel entoesiasme tegenaan gaan. De toelagen mochten voor de periode 2007-09 dan wel aan de lage kant blijken, dit zal ons er allerminst van weerhouden om de wereld van de nieuwe muziek als altijd weer op het scherp van de snee op de kaart te zetten. Zo lieten we afgelopen jaar met sukses van ons horen in Macerata, Den Bosch, Keulen en last but not least in onze eigen thuisstad. Het komende jaar is de kans groot dat we tijdens de volgende Gentse Feesten met een hoogst eigenzinnige en originele Logos-akt naar buiten zullen treden, maar dit blijft vooralsnog een verrassing. Voorts staat er in juni een symposium in New York op het programma waarop Godfried-Willem Raes de Logosvizie en -werking aan de andere zijde van de Atlantische Oceaan zal demonstreren.

Wars van alle (neo) - romantische kitsch blijven we voortgaan op onze nieuwsgierigheid naar nieuwe uitdrukkingsmiddelen en dat doen we in de eerste plaats met ons eigen huisorkest, het <M&M> - ensemble, dat ook dit jaar twaalf maanden op rij garant blijft staan voor eigenzinnige kreaties. In het komende jaar staan koncerten op het menu met o.a. een derde editie van het <roboTango>-festival en enkele nieuwe scènes uit Godfried's anti - opera <TechnoFaustus>.

Daarnaast blijven we uiteraard verder speuren naar aanstormend jong talent in de wijde wereld van de aktuele muziek. Zo konden we in 2006 artiesten als Wu Wei, Johannes Westendorp, Stefan Prins, Electronic Hammer, Georg Holzmann, Jelle Meander & Maja Jantar en vele anderen welkom heten in onze Tetraëderzaal.

In elk geval gaan we onverdroten voort met onze researchaktiviteiten die verder aanleiding zullen geven tot nieuwe expressiemiddelen; ook in 2007 blijven wij garant staan voor de kwaliteitsnorm in de experimentele muziek en dat blijven we doen aan de hand van meeslepende koncerten, performances, muzikaal teater, ...

Wij heten u hierbij dan ook als altijd van harte welkom op onze koncerten!
Vooreerst echter, wensen wij u een deugddoend, liefdevol en in de eerste plaats muzikaal 2007 toe.

Sebastian Bradt
namens het voltallige Logos team