index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kiekje kijkje     kolofon

 

Koncertkalender
december

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Zondag 3 december 2006 om 20u.

<M&M> (I.S.M. ARTBOTS FESTIVAL)


Ter gelegenheid van de internationale Artbots tentoonstelling laat het Logos automatenorkest van zich horen. Op dit koncert krijg je een staalkaart van wat het unieke <M&M> ensemble op het gebied van interaktiviteit en automatisering te bieden heeft. Op zaterdagavond 2 december geeft Godfried-Willem Raes op hetzelfde festival een lezing over robots en de automatisering in de kunst. (lokatie koncert: Logos koncertzaal; lezing: KASK, Academiestraat 2, 9000 Gent)

 

Donderdag 7 december 2006 om 20u.

MARC BEHRENS (D)


Geluiden van bouwsites, elektriciteitscircuits en verwarmingssystemen ombouwen tot een fijnmazig klankweb. De Duitse geluidskunstenaar Marc Behrens weet als geen ander het publiek te fascineren met zijn interesses voor omgevingsgeluiden, gebouwen en architektuur. Met een laptop vol opgenomen klanken, enkele kleinere licht- en klankobjekten en een opstelling met 6 luidsprekers tovert hij klankruimtes tevoorschijn. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al ruim 15 jaar aktief als kunstenaar. Logos laat hem voor het eerst op een Vlaams podium los!

 

Donderdag 14 december 2006 om 20u.

BANG!


"Open source software" wint steeds meer aan invloed. Omdat Stichting Logos altijd een sterk promotor is geweest van vrije informatie en dus ook van software zonder ontoegankelijke of beschermde bronkodes, willen we op dit koncert de vrije audiosoftware en de kunstenaars die deze bewust ondersteunen en gebruiken in de schijnwerpers plaatsen. Installaties, performances en audio-vizuele werken van Georg Holzmann (Oostenrijk), Tom Schouten en Kristof Lauwers.

 

Donderdag 21 december 2006 om 20u.

<M&M> "RECYCLING"


Zoals het <M&M> ensemble is er geen tweede te vinden. Dertig zelfgebouwde muziekrobots, eigen software, radar - en sonarapparatuur om die automaten te bespelen, muzikanten die programmeren, komponeren en improviseren... Op elk koncert zijn er nieuwe stukken of performances te zien, deze keer laten Mens en Machine hun kreativiteit los op het tema "recyclage". Uitvoerders: Moniek Darge, Kristof Lauwers, Marian De Schryver, Sebastian Bradt en artistiek leider Godfried-Willem Raes!

 

Met steun van de Stad Gent.