index     kalender     koncertberichten     kiekje, kijkje     kolofon

 

Koncertkalender
oktober

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Donderdag 12 oktober 2006 om 20u.

FRANCOISE VANHECKE


Een vrolijk spektakel waarin Lady Françoise Vanhecke tegen allerlei hightech botst en uit verbazing nieuw werk van Maria de Alvear, Sophie Lacaze, Chiel Meijering en Moniek Darge begint te zingen. Met haar gekende geestdrift en improvisatietalent slingert ze zich doorheen een woud van technologie waarin plots ook de komponisten Georges Aperghis en Annette Vande Gorne opduiken. Don't be surprised als Françoise in de buurt is!

 

Dinsdag 17 oktober 2006 om 20u.

<M&M> "FALLING"


Vallen, herfsten,... het kan allemaal met dit tema worden geassocieerd. Maar met een beetje lettertjes wisselen en omtalen, krijgen we ook failing (falen), de val, de klem. Ergens staat alles in verband met dalen in de samenstelling van dit nieuwe programma van het <M&M> orkest. Dit orkest zal trouwens in een geheel vernieuwde gedaante te zien en te horen zijn, want alle laptops die vroeger voor de besturing van de robots instonden zijn nu verdwenen en vervangen door honderden mikroprocessoren ingebouwd in de robot-muziekinstrumenten zelf. Het multimediale en interaktieve ontbreekt uiteraard niet in deze voorstelling waarin moderne dans een belangrijk bestanddeel vormt.
Musici, dansers en performers op het programma: Marian De Schryver, Kris De Baerdemacker, Barbara Buchowiec, Kristof Lauwers, Moniek Darge, Sebastian Bradt, Xavier Verhelst en Godfried-Willem Raes.

 

Dinsdag 24 oktober 2006 om 20u.

TAPE TUM & HELEEN VAN HAEGENBORGH


Niet alleen in de pioniersperiode van de elektronische muziek maar ook vandaag nog blijft de kombinatie van piano en elektronika komponisten en uitvoerders bekoren. Een surround-opstelling met maar liefst tien luidsprekers laat nieuwe elektronische werken horen van Mathew Adkins (UK), Adrian Pertout (AU) en Konstantinos Karathanasis (GR). Drie selekties uit onze internationale call for works en drie elektronische komposities waarin de piano opvallend aanwezig is. Voor de live performance zorgen Tape Tum (Lieven Dousselaere en Benjamin Dousselaere) en pianiste Heleen Van Haegenborgh. Dit trio brengt een sfeervolle vermenging van mikroskopische piano-, gitaar- en elektronikageluiden.

 

Met steun van de Stad Gent.