index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kolofon

 

Koncertkalender
september

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Woensdag 6 september 2006 om 20u.

WU WEI


Wu Wei is een onwaarschijnlijke virtuoos op de sheng (Chinees mondorgel). Uit dit instrument van nauwelijks 75 cm groot tovert hij een indrukwekkend gamma aan klanken en kleuren. Ook als improvisator en komponist kan hij aardig zijn mannetje staan. Behalve in eigen werk kun je hem horen in stukken van John Cage en hedendaagse Chinese, Japanse, Indische en Nederlandse komponisten. Ongetwijfeld een adembenemende ervaring!

 

Donderdag 14 september 2006 om 20u.

<M&M> "ORIGINAL WORKS FOR ROBOTS"


In september staat <M&M> in het teken van originaliteit: autentieke stukken van komponisten, die specifiek voor automaten hebben geschreven, worden ditmaal voor het voetlicht gebracht. Naast oorspronkelijke kreaties van Kristof Lauwers, Moniek Darge, Xavier Verhelst, Barbara Buchowiec, Sebastian Bradt en Kris De Baerdemacker fokussen we op de musici die het koncept "machineorkest" een warm hart toegedragen hebben, niet in het minst op de onovertroffen grootmeester van de player piano, Conlon Nancarrow. Dat alles staat onder de deskundige leiding van Godfried-Willem Raes.

 

Donderdag 28 september 2006 om 20u.

ARNOLD MARINISSEN (PERKUSSIE) & ESTER EVA DAMEN (VIDEO)


De virtuoze perkussionist Arnold Marinissen en filmmaakster Ester Eva Damen staken de hoofden bij elkaar om een programma te bedenken met zes videowerken en zes slagwerkstukken. In "Wake" van Michel van der Aa speelt een slagwerker samen met zijn evenbeeld op het videoscherm terwijl in het stuk van de Italiaan Massimo Mariani Arnold Marinissen een zingende zaag bespeelt. Een koncert vol afwisseling met veel premières van nieuwe werken!

 

Met steun van de Stad Gent.