index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kolofon

 

Koncertkalender
mei

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Donderdag 4 mei 2006 om 20u

Champ d'Action "born out of speakers"


Een hommage aan de visionaire geest van de naoorlogse jaren. Komponisten gingen toen aan de slag met sinusgeneratoren en bandopnemers om de eerste elektronische muziek in elkaar te knutselen. Champ d'Action laat de charme en verrassende inventiviteit van die periode tot leven komen in stukken van Mario Davidovsky, Ton Bruynèl en Lucien Goethals.

 

Dinsdag 9 mei 2006 om 20u.

"PAS DE CINQ" & "NEW CREATIVE"


Een dubbelkoncert met twee nieuwe ensembles die zich voorstellen.
"New Creative" is een Gents duo van slagwerk en hobo dat zijn akoestisch geluid aanvult met elektronika.
"Pas de Cinq" bestaat uit vijf entoesiastelingen die de experimentele muziek een warm hart toedragen. Hen kun je aan het werk horen in een eigen improvisatie en in stukken van Christian Wolff en John Cage.

 

Dinsdag 16 mei 2006 om 20u.

<M&M> TAN GO!


Een koncert waarin de passie van de tango en het vernuft van de technologie elkaar ontmoeten. Dansers doen via een radarinstallatie de muziekrobots tangoritmes spelen. Daarnaast speelt het uitgebreide automatenorkest met o.a. piano, klokken, harmonium, orgels, tuba en akkordeon zowel traditionele als minder konventionele tango's ! Er staan zelfs enkele gloednieuwe tango's op het programma. Het <M&M> ensemble heeft er weer een nieuwe automaat bij, die luistert naar de naam <SNAR>.
Met steun van de Stad Gent.