index     editoriaal     kalender     koncertberichten     kolofon

 

Koncertkalender
januari

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Woensdag 11 januari 2006 om 20u.

<M&M> - FUGA


Een onderzoek naar het aktualiteitsgehalte van de oude meerstemmige fuga-techniek. Fuga's van Godfried-Willem Raes en andere vernieuwende komponisten georkestreerd voor het muziekrobotorkest. Maar ook interaktieve fuga's waarbij dansers en live muzikanten real time musiceren met de muziekautomaten. Maar fuga betekent ook vlucht, wat meteen staat voor heel wat inspiratie bij de musici. Performers: Sebastian Bradt, Barbara Bucowiec, Moniek Darge, Kristof Lauwers en Godfried-Willem Raes.

 

Donderdag 19 januari 2006 om 20u.

PETRA DUBACH & MARIO VAN HORRIK (NL)


Zonder beweging geen geluid. Dit is het motto van het Nederlandse duo Petra Dubach en Mario van Horrik. Ze bouwen klankinstallaties met snaren en feedback. Trage bewegingen van de performers doen klankpatronen ontstaan die langzaam veranderen. "Slow Motion" is de naam van de voorstelling waarmee ze deze keer het Logos publiek willen verrassen.

 

Dinsdag 24 januari 2006 om 20u.

ARNE DEFORCE (B)


De Belgische cellist Arne Deforce voorstellen is wellicht overbodig. De voorbije tien jaren verdedigde hij met veel brio de hedendaagse en experimentele muziek in binnen- en buitenland. Op dit solo-koncert zorgt hij voor het nodige vuurwerk in komposities van o.a. Scelsi, Murail en Berio.

 

Donderdag 2 februari 2006 om 20u.

"FEEDBACK"


Een koncert met legendarische "feedback" stukken van David Tudor, Alvin Lucier en Steve Reich uitgevoerd door het Logos Ensemble; op het programma staat alvast een unieke uitvoering van "Microphone" van David Tudor !