index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kolofon

 

Logos on the road

 

Op zaterdag 3 en zondag 4 december grijpt in het Antwerpse MuHKA (Leuvenstraat 32 te 2000 Antwerpen) het door Champ d'Action georganiseerde TimeCanvas Festival plaats. Op het festival wordt de relatie tussen muziek en beeldende kunst (lees o.a. grafische partituren) onderzocht.

Het Logos Ensemble, voor deze produktie samengesteld uit Hans Roels, Kristof Lauwers en Thomas Smetryns speelt op zondag 04/12 om 11u en om 14u "Queen of the South" van Alvin Lucier. De kern van dit typische Lucier-stuk bestaat erin dat het akoestische verschijnselen op een bijna zuiver mechanische wijze zichtbaar maakt. Precies daarom past het ook zo goed binnen het opzet van dit festival.

Verder participeren zij samen met Champ eveneens in "Treatise" van Cornelius Cardew en dit op zaterdag 03/12 van 10 tot 13u in open repetitie en op zondag 04/12 om 16u als slotkoncert van het festival.

"Treatise" is een kompositie die reeds vele tientallen jaren terug werd uitgevoerd door Logos en waarvan we de partituur koesteren in ons archief. Ook "Queen of the South" werd reeds lang geleden door ons in de Logos Tetraederzaal gespeeld.
Voor het volledige programma van het festival TimeCanvas verwijzen we naar www.champdaction.be ( > projects > timecanvas > timecanvas 2005).




<M&M> & Champ d' Action op het TRANSIT FESTIVAL 2005


Op 13, 14 en 15 december is het <M&M> ensemble, in de bezetting van Player Piano, Sire, Dripper, Hans Roels, Kristof Lauwers, Godfried-Willem Raes en Moniek Darge te gast op het Piano Festival te Denia, Spanje. Het festival is een initiatief van de muziekvereniging Electra Peluffo "L'Esperança Coronada". Op het programma zowel eigen Logos automaten- en robotstukken als komposities van Conlon Nancarrow. In komende Logos-Bladen leest u wellicht andermaal over onze avonturen in het buitenland…





In opdracht van vzw Musica bouwt Moniek Darge 10 muziekdozen voor het Klankenbos op het Dommelhof te Neerpelt. Bedoeling is een muzikale schattenjacht voor jongeren, waarbij de muziekdozen als heuse schatten verborgen zitten in het bos.
Ook in de Opera van Lille worden de dozen her en der verstopt en zullen ze op die manier samen met een spel van Hendrik Leper van Boutique Vizique een ontdekkingstocht doorheen de ingewanden van de opera opleveren.

Hier een overzicht + klankfragmenten van Moniek's muziekdozen…

of klik hieronder voor een voorproefje...