index     kalender     koncertberichten     nevermet     kijkje...kiekje     kolofon

 

Koncertkalender
april

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Zaterdag 2 april 2005 om 20u.

Natural Plastic (VS/PL)
Wegens omstandigheden !AFGELAST!


Gebaren, beelden en geluiden. Met deze eenvoudige ingrediënten wil het duo Amy Knoles en Marek Choloniewski het publiek zowel intellektueel als sensueel raken. Elektronische perkussie, sensoren en syntesizers zorgen er voor dat hun ideeen ook effektief te horen en te zien zijn op het podium. De performance is een spel met verwachtingspatronen.

 

Dinsdag 5 april 2005 om 20u.

STEFANO SCODANIBBIO (IT)


Twee jaren geleden liet deze virtuose kontrabassist bij Logos een verpletterende indruk na. Op het programma staan werken speciaal voor hem geschreven van o.a. Salvatore Sciarrino, Julio Estrada en Luciano Berio. Van deze laatste speelt hij de Sequenza XIV waaraan Scodanibbio en Berio volop bezig waren toen Berio in 2003 stierf.

 

Dinsdag 12 april 2005 om 20u.

<M&M> ENSEMBLE


Machines musiceren. Kan dat? Elke maand bewijst het <M&M> ensemble dat de interaktie tussen muzikanten en de nieuwste technologiën steeds groter wordt. Het robotorkest met ca. 20 instrumenten wordt bijgestaan door Barbara Buchowiec, Moniek Darge, Kristof Lauwers en artistiek leider Godfried-Willem Raes!

 

Zaterdag 16 april 2005 van 10u. tot 18u.

LOGOS


Megahappening VZW Free-Time in de Blaarmeersen in Gent.
De grootste vrijetijdshappenning in vlaanderen voor kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar.
Meer info op www.gentfeest.be

 

Donderdag 21 april 2005 om 20u.

FILIP VERHEECKEN (slagwerk)


Filip Verheecken is een laatstejaars student slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium te Gent bij Wim Konink. Hij is lid van het muziekteatergezelschap Xynix en van het perkussieduo "Toccata" dat sinds kort is opgericht samen met Yves Goemaere.

 

Donderdag 28 april 2005 om 20u.

AGOSTINO DI SCIPIO (IT)


Voor het eerst in België een portretkoncert gewijd aan deze eigenzinnige komponist van ingenieuze en verfijnde elektronische werken. In zijn werken is een voortdurende wisselwerking tussen muzikant, zaalakoestiek en elektronika te horen. Di Scipio verzorgt zelf de live-elektronika terwijl Karin De Fleyt (fluit) en Frederik Croene (piano) de uitdaging aangaan om zijn solo-werken (met elektronika) uit te voeren.

 

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen en Stad Gent.