index     kalender     koncertberichten     logos on the road     shop     kolofon

 

Koncertkalender
december

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

woensdag 1 december 2004 om 20u.

Bart Meynckens & P.W. Pulto


Logos stelt twee jonge kunstenaars voor die op zoek gaan naar wat muziek en dans verbindt. Terwijl pianist Bart Meynkens muziek van Ligeti en Nancarrow speelt waarin verschillende ritmische patronen door elkaar klinken, brengt tango danser en choreograaf P. W. Pulto études waarin geëxperimenteerd wordt met gelijktijdige bewegingspatronen.
Koncert i.s.m. vzw Sin Gomina

 

donderdag 16 december 2004 om 20u.

Erik Drescher (D) & Serge Baghdassarians (D)


Een eigentijds duo met fluit en elektronika waarbij de technikus niet meer naast het podium zit maar een volwaardige plaats inneemt als muzikant op het podium. Samen geven ze de dwarsfluit een hedendaagse sound. Door zijn nauwe samenwerking met komponisten is de fluitist Erik Drescher een uitstekend solistom werk te laten horen van o.a. Michael Maierhof, Alvin Lucier, Clarence Barlow en zijn medespeler Serge Baghdassarians

 

donderdag 23 december 2004 om 20u.

<M&M>ensemble


Met zijn gekende geestdrift blijft komponist Sebastian Bradt nieuwe werken voor het Logos automatenorkest afleveren. Ook Godfried-Willem Raes komt met nieuws te voorschijn en wel in de vorm van (onkonventionele) fuga's voor de muziekrobots en een nieuwe reeks studies rond algoritmische harmonie en kontrapunt : Fuzzy Studies # 9, 10, 11, 12. De gebruikelijke mix van vernieuwende stukken, nieuwe instrumenten en nieuwe technologie die blijft verrassen. De X-mess special is van de hand van Xavier Verhelst. Als kers op de taart de afsluiter van het jaar: , de nieuwste robot gezien door de ogen en gehoord door de oren van Kristof Lauwers (komputer), Moniek Darge (performance), Barbara Buchowiec (altviool), Nicoletta Branchini (dans), Hans Roels, Kris De Baerdemacker, Bert Vandekerckhove (licht), Xavier Verhelst, Sebastian Bradt en Godfried-Willem Raes.

 

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen en Stad Gent.