index     kalender     koncertberichten     muziekdozen cdrom     kijkje...kiekje     kolofon

 

Koncertkalender
november

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

dinsdag 9 november 2004 om 20u.

Thomas Buckner (US)


Optreden van de legendarische Amerikaanse zanger die de voorbije decennia tal van werken van Amerikaanse komponisten in première bracht. Buckner schetst op dit koncert een beeld van experimentele komponisten die in de VS grote faam genieten. Komen aan bod: Alvin Lucier, Annea Lockwood & Robert Ashley.

 

donderdag 11 november 2004 om 20u.

<M&M>ensemble met Steffen Schleiermacher


Deze gerenomeerde pianist en hedendaagse muziekspecialist bedacht speciaal voor Logos een programma met het automatenorkest. Een pianist van vlees en bloed gaat de strijd aan met automatische piano's, vibrafoons, orgels e.a.
Schleiermacher, bekend door zijn opnames van het volledige pianowerk van John Cage, bedacht ook twee versies voor piano en automaten van "Variation I" van Cage. Aan het koncert werken verder ook mee: Kristof Lauwers, Kris De Baerdemacker, Moniek Darge. De artistieke leiding is in handen van Godfried-Willem Raes.

 

maandag 15 november 2004 om 20u.

Robert Ashley (US)


Deze pionier van de cross-over tussen muziek, video en opera komt naar Logos voor een performance en lezing over zijn werk. Naast twee "gezongen lezingen" geeft hij ook een voorstelling van zijn recent werk met tal van audio- en videovoorbeelden. Een heuse Ashley-performance dus...

 

maandag 22 november 2004 om 20u.

Barbara Ellison (IRE) (November Music)


November Music is altijd op zoek naar nieuw en jong talent. Barbara Ellison is zo iemand. Zij schreef een nieuw audio-visueel werk dat teruggrijpt op de Ierse traditie van klaagzangen tijdens begrafenissen. Het jonge Klang Ensemble speelt met veel vuur en energie de muziek bij videobeelden gemaakt door de Ierse komponiste.
Dit koncert gaat uitzonderlijk door in de Kelderzaal van De Centrale (Kraankinderstraat 2, ca. 100 meter van Logos)

 

dinsdag 23, woensdag 24, donderdag 25, dinsdag 30 november & woensdag 1 december 2004 om 20u.

Bart Meynckens & P.W. Pulto


Logos stelt twee jonge kunstenaars voor die op zoek gaan naar wat muziek en dans verbindt. Terwijl pianist Bart Meynkens muziek van Ligeti en Nancarrow speelt waarin verschillende ritmische patronen door elkaar klinken, brengt tango danser en choreograaf P. W. Pulto études waarin geëxperimenteerd wordt met gelijktijdige bewegingspatronen.
Koncert i.s.m. vzw Sin Gomina

 

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen en Stad Gent.