index     kalender     koncertberichten     on the road     kijkje-kiekje     kolofon

 

logos on the road


Noord Frankrijk zorgt al vele jaren voor talrijke verrassende uitnodigingen voor het <M&M> ensemble, de <Player Paino> en het robotorkest van de hand van Godfried-Willem Raes. Maar ook waterprojekten zorgden voor uitbundig muziekplezier, met de zgn. "Dr'EAU'le de Machines" door kinderen uit Lille en omstreken gebouwd onder begeleiding van o.a. Kurd Van de Velde en Leonaar de Graeve, en met de Godfried "Toetkuip" en de Moniek "Watertransparanten".
Dit alles dank zij de schitterende organisatie KLING KLANG van de inspirerende "muze" Emmanuel Vinchon en sinds een paar jaar ook zijn rechterhand Maelle, genaamd.

Maar Lille2004 kwam in aantocht en Logos werd uitgenodigd om deel uit te maken van het muzikale luik van de ophefmakende robottentoonstelling. Tegenover de Tripostal in de Aeronef koncerteerde een uitgebreid <M&M> ensemble (Barbara Buchowiec, Emilie De Vlam, Kristof Lauwers, Bert Vandekerckhove, Moniek Darge en Godfried-Willem Raes) met het robotorkest. Toen ging het zoals in menig sprookje: de uitnodigingen werden uitgebreid met nieuwe invitaties.

Vorige maand was <M&M> in de gedaante van Godfried, Kristof en Moniek te gast in Maubeuge voor vier kleine robotminiaturen in een serie miniaturen van oa Sloveense, Franse en Vlaamse kunstenaars en het werd een schitterende ontmoeting, die zelfs wegen opent voor verdere samenwerking en uitwisseling.... wie weet wat de toekomst brengt.



Maar deze prille april maand komen acht "Miniaturen" uit de Logos mouw en wel in... Parijs.
Het EXIT FESTIVAL dat plaatsvindt in La Maison des Arts in Creteil zorgde voor de nieuwe uitnodigingen. Mocht u in de buurt van Parijs komen, wat niet ondenkbeeldig is tijdens het voor de deur staande verlof, en ons in miniaturen aan het werk willen zien kom dan gerust langs.

Het Exit Festival gaat door op Vrijdag 2 en zaterdag 3 april, 2004. Mail of bel ons gerust voor verdere details.

m.d.